Loader

Postupak protiv Slavice Đukić-Dejanović

09.jul,22:51

Pokrenut postupak protiv predsednice Skupštine Srbije zbog sukoba interesa

Republički odbor za rešavanje o sukobu interesa saopštio je da je pokrenuo postupak protiv predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić-Dejanović kako bi se utvrdilo da li je ona u sukobu interesa.

Predsednica parlamenta obavlja i dužnost redovnog profesora na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, predaje na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, angažovana je i na poslovima ekspertize lekova u Galenici, na čijem su čelu kadrovi Socijalističke partije Srbije, kojoj i sama pripada, a slične poslove obavlja za više stranih kompanija.

Na vest o pokretanju postupka protiv nje, Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da smatra da nije u sukobu interesa, ali da će se odazvati pozivu Republičkog odbora za rešavanje o sukobu interesa i dati sve potrebne informacije.

Šta o ovom slučaju kažu poznati advokati, a šta njeni roditelji, šta je sve Slavica Đukić-Dejanović radila do 5. oktobra 2000, a šta posle, šta joj zameraju i šta se dešava kad pobrka svoja zanimanja – psihijatriju i politiku – čitajte u rubrici Portret savremenika, u tekstu Lekar bez granica.

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve