<< VESTI | | 08.07.2009 12:04

 

Avion bez voznog reda

Iz devetog "džambo džeta" koji je sleteo u Beograd u XXI veku, izašlo je 185 steonih junica

Na aerodrom ,,Nikola Tesla", u ponedeljak 7. jula nešto iza ponoći, posle osmočasovnog neprekidnog leta iz Kanade, sleteo je avion Boing 747, deveti „džambo džet" koji je u ovom veku dotakao pistu beogradskog aerodroma. Njime, međutim, nisu u Srbiju stigli kanadski turisti, poslovni ljudi ili „dijasporci", već 185 steonih junica holštajn-frizijske rase namenjene farmi BD „Agro" u Dobanovcima.

Očekivanje da će junice išetati iz aviona na pistu u pratnji stjuardesa ispostavilo se kao preslobodoumno, pre svega jer je „džambo-džet" visok avion, a i zato što se stoka prevozi u sanducima, gusto napakovane da se ni mrdnuti ne mogu, u ovom slučaju po pet junica u jednom sanduku, sa steljom od piljevine i slame posute dezinfekcionim mirisnim posipom, fiziologije radi.

Elem, nisu se išetale, već su istovarene: iz aviona sanduci su suljani na lift-platformu koja je sanduk spuštala do „fingera" kroz koji su junice prelazile u kamion. Začudo, nisu bile, sem nekoliko izuzetaka, jogunaste, „slušale" su i izvršavale naredbe iako, kako reče jedan radnik sa farme, „ne znaju ni reč srpskog".

Više od četvrtka u novom broju "Vremena"


 


POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST