<< VESTI | | 25.06.2009 20:41

 

Ipak ima para za Petnicu

 

"Naravno da nećemo dovoditi u pitanje rad Petnice, ali ne dozvoljavamo ni da javno budemo prozivani za nešto što ne stoji", rekao je ministar ptosvete Žarko Obradović na konferenciji za novinare 25. juna. On je potvrdio da neće biti prekinuto finansiranje Istraživačke stanice ali i napomenuo da direktoru Petnice Vigoru Majiću niko nije obećao 24 miliona dinara za finansiranje.

"Sumu od 24 miliona dinara ne pominje niko do direktor te ustanove... Mi nismo dobili od direktora Petnice predlog ugovora, da bi nešto mogli potpisati", kazao je ministar prosvete. "Mi imamo 7,6 miliona dinara na toj poziciji i zahvaljujući Ministarstva finansija Vlada Srbije je na prethodnoj sednici donela odluku da se još 13 miliona dinara izdvoji za poziciju koja uključuje i izdvajanje sredstava za Petnicu", kazao je Obradović.

Tri dana ranije, direktor Petnice Vigor Majić požalio se da je Ministarstvo prosvete ukinulo finansiranje Istraživačke stanice. Posle jakog medijskog pritiska i kritika, ministar Obradović promenio je odluku.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST