Loader

Dueti: Tadić i Šutanovac

18.јун,15:11

«Ko to tamo peva sa srećom i tugom, Ide Mile lajkovačkom prugom...»

Kako predsednik Republike Boris Tadić i ministar vojni Dragan Šutanovac, ili likovi koji jako liče na njih pevaju prilično skladno, kao da ih je učio Miroslav Ilić lično, mada je predsednik malo nesiguran u «gornjoj logi»: «Ja te pjesmom zovem, željna tvojih milovanja; sliku tvoju ljubim, ljubim, ljubim svakog dana…» vidi se na You Tube video klipu koji je 29. maja postavljen i na blogu B92

Vidi se i kako predsednik u dobrom raspoloženju ministru daje bakšiš.

Taj video materijal je propraćen s nekoliko ironičnih komentara. Zašto? I drugi su pevali. Drug Tito je jednom svirao klavir. Slobodan Milošević je pevao «I did it my way» i «Tenderly». I Mirko Marjanović je umeo da zapeva: «Volga Volga reko Ruska». Koštunicu su hteli da razapnu zato što se smešio dok je na koncertu za Srpsku novu godinu pevala Ceca. Ko peva zlo ne misli.

Pošto je u krizi potreban neki pozitivan signal, dobro je što pevaju. Pesma nas je održala.

«Ko to tamo peva sa srećom i tugom, Ide Mile lajkovačkom prugom…»

A ako pevaju iz očaja?! Nek pevaju, nek se teše. «Sviće zora u subotu, dan doleće iz daljine…» A neće se od pesme leba najesti, što kaže onaj momak iz kultnog Šijanovog filma «Ko to tamo peva».

Inače, autobus firme Krstić iz tog filma je sada deo etnoparka u Kniću, pored puta za Mrčajevce, na jednom proplanku ispod velik breze, pored jedne kafane. Tako se tvrdi i dokumentuje na sajtu Tekla reka

Poslednje izdanje

Proterivanje Josipa Broza Tita iz Beograda

Ko je protiv simbola antifašizma Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve