aktuelno >

Jovan Dulović ne ide u Hag

Naš novinar Jovan Dulović u četvrtak prijepodne, taman kad je u „Vremenu" izašao tekst o tome da ga, usprkos medicinskom nalazu da nije u stanju još jednom otići i svjedočiti pred Haškim tribunalom taj sud svejedno zove za svjedoka, dobio je obavijest da je Haški tribunal odustao od toga i da više nije na listi svjedoka u slučaju haškog optuženika Vojislava Šešelja.

O tome smo pisali: Dulović je od početka, od saznanja za zločin na Ovčari i još neke zločine, sva svoja saznanja kazao nadležnima. To je trajalo godinama, njegovi su iskazi dijelovi sudskih spisa i u Beogradu i u Hagu. U jednom trenutku, nakon brojnih svjedočenja, zdravstveno stanje ga je spriječilo da ponovo ide svjedočiti; Haški tribunal mu nije vjerovao i tražio je još jedno mišljenje; odmah nakon teksta u „Vremenu" ovog četvrtka obavijestili su ga da više nije na listi svjedoka.

Nastojat ćemo vjerovati telefonskom pozivu, uvjereni da je to doista tako, sve dok Jovana Dulovića Haški tribunal ne obavijesti da je doista skinut s liste svjedoka na suđenju Vojislavu Šešelju. Podsjećamo, Dulović je dosad svjedočio u slučaju zločine na Ovčari 1991. u Vukovaru i pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu i pred Haškim tribunalom u postupku protiv Slobodana Miloševića i u slučaju „vukovarske trojke", u slučajevima protiv optuženih za zločine u Zvorniku u istim tim postupcima i još nekima.

Očekujemo pismeno uvjerenje da Jovan Dulović ne treba, ovako bolestan, očekivati sub poenu za svjedočenje u procesu haškom optuženiku Vojislavu Šešelju, kojem također priželjkujemo pravednu presudu i suđenje u razumnom roku za sve ono za što je optužen optužnicom Haškog tužilaštva.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST