Svi će na kraju da budu penzioneri

"Vojska Srbije po NATO standardima"; "Vreme" br. 863

Kao i svi drugi, komentarisaću ono što me najviše dotiče.

Grdno se vara mladi general da će izbacivanjem vojnih penzionera sa budžeta dobiti mnogo veća sredstva za Vojsku – biće veća, ali simbolično.

Novac za penzije se mora izdvojiti, da li kroz vojni ili penzioni budžet skoro da je sasvim svejedno. Naravno, nije potpuno svejedno jer bi tako uskratio vojne penzionere za usklađivanje penzija i time mogao podići plate u Vojsci koje zaista i treba da budu veće. Ali isto tako je trebalo da budu veće (po zakonu o Vojsci) i pre tri, pet i deset godina, pa bi sadašnji vojni penzioneri imali penzije primerene obrazovanju i poslu koji su obavljali, a da ne pominjem golgotu koju su (dobar deo njih) prošli sa svojim porodicama. Naravno, ne svojom voljom. Nisu oni služili Slobodanu Miloševiću, ovoj državi i onome ko je njome rukovodio. I naravno, nikome od nas nije gorela do zore, a kako se mladi general brzo uzdigao, verovatno će tako brzo i on uskočiti u kožu penzionera, ali skoro svi generali su za sebe obezbedili pozicije i posle aktivne službe, pa je sigurno i on!

Živi bili pa videli.

P.S. Da neko ne bude u dilemi, i sam sam vojni pilot u penziji koji je poleteo kad god je trebalo i časno odradio svoj radni vek.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST