Dodikove oči

"Od izdajnika do spasitelja"; "Vreme" br. 857

U analizi "lika i djela" premijera Republike Srpske Milorada Dodika autorke Tanje Topić, u prošlom broju vašeg cijenjenog nedjeljnika, korištena je i jedna davno iskonstruisana neistina čiji su autori sada već poraženi politički protivnici premijera Dodika.

Ona glasi: "Jedino na čemu je premijer Dodik pao prije mnogo godina bio je šverc cigareta..." itd. Očigledno da je autorka pomenute analize "lika i djela" premijera Milorada Dodika, iz samo njoj znanih razloga, pokušala da tu davno skrojenu izmišljotinu, koja je tada imala za cilj da diskvalifikuje Dodika i umanji mu političke šanse u Republici Srpskoj, oživi i pretvori je u informaciju u koju treba vjerovati, kako bi se valjda ponovo dovela u pitanje moralna prošlost uspješnog i neospornog premijera.

Pri tome, u oživljavanju ove neistine ne nude se nikakvi konkretni argumenti da bi ona kao takva mogla opstati, niti informacija da je i tada kada je skrojena prokazana i ustanovljena kao netačna i zlonamjerna i kao elemenat prljave političke borbe koja se tada vodila protiv Milorada Dodika. O drugim konstatacijama iz analize Tanje Topić, poput one da Dodik ima "plavozelene oči, nešto više zelene", neki drugi put.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST