Autonomija nije hir

"Ideologija džeparca"; "Vreme" br. 824

Da su Vas Koštunica ili Nikolić imenovali za svog portparola ili PR menadžera, ne biste tako dobro obavili zadatak. Ja mogu da razumem da ljudi nešto ne poznaju, ali da komentarišu ono što ne poznaju, to je nepristojno.

Ponekad se treba dobro obavestiti ili Vam je lakše biti i ostati "neobavešten", lakše se preživi. Nije stvar u parama već u autonomiji, a za takav oblik uređenja postoji precizna definicija. U životima Vojvođana to znači da kada vadim ličnu kartu ili vozačku dozvolu ne moram da čekam overu iz Beograda, to znači da kada dobijem platu, a da mi je prethodno nije prebrojavao neko iz Beograda, da kada platim struju i grejanje, zaista imam struju i grejanje, ja, a ne neko ko nije platio. Mi imamo snage i znanja da odlučujemo o svom životu i svojoj sudbini, a da ne čekamo vazda šta će reći Beograd i da li će svima to biti po volji. Hoću da me predstavljaju oni koje sam birala i da živim lepo sa mojih "26 prijatelja". Vi to ne razumete ili nećete da razumete. Sabili ste se u Beograd i špartate od Dedinja do Dorćala, a onda se drznete da govorite o autonomiji Vojvodine, kao da je to neki hir uobraženih Novosađana.

Ova priča je mnogo dublja i važnija od vašeg pušenja u vozu, ali tu ste dobro izneli simboliku, da ono što nije kulturno raditi u Vojvodini, jeste u Srbiji.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST