Nagrade - Biznis partner 2006 >

Četrdeset tri pobednika

 

Prestižno poslovno priznanje iduće godine će prerasti u regionalnu manifestaciju. Osim država bivše SFRJ, obuhvatiće sve zemlje Istočne Evrope

MESOPROMET: Komercijalni direktor Nenad Miščević

U organizaciji Mass Media International, 15. juna dodeljene su nagrade preduzećima i institucijama u Srbiji i Crnoj Gori koji su se u svom poslovanju rukovodili visokim profesionalnim standardima i čvrstim etičkim normama. Titulu Biznis partner 2006. dobilo je 37 preduzeća, četiri medijske kuće postale su Media partner 2006. a Best partner 2006. za najbolju stranu kompaniju na srpskom tržištu pripao je Microsoftu. Ove godine ustanovljena Specijalna nagrada Biznis partner pripala je Savetu stranih investitora (FIC).

Prestižno poslovno, stručno i javno priznanje Biznis partner ustanovljeno je pre 12 godina i traje pod geslom "U biznisu kao i u životu najvažniji je partner". Hiljadu kandidata za nagradu predlažu menadžeri, a nakon ankete u nominovanim preduzećima i institucijama spisak se sužava na 200. Konačnu odluku donosi komisija. Predsednik ovogodišnje komisije dr Ilija Ćosić, dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, najavio je da će Biznis partner od 2007. prerasti u regionalnu manifestaciju, tako što će osim država bivše SFRJ obuhvatiti sve zemlje Istočne Evrope.

Među laureatima ove godine našlo se nekoliko preduzeća koja su privukla pažnju svojim štandovima u hotelu Intecontinental u Beogradu.

FLORY: Generalni direktor dr Rodoljub Milošević

FLORY: Kruševačko preduzeće Flory dobilo je nagradu za dečju hranu Baby King. Ovu privatnu firmu stavio je pod know how Institut za hranu "Braun Technologie" iz Rozbaha i već od 2003. ima najviše svetske standarde kvaliteta, dakle i HCCP. Kako za "Vreme" kaže generalni direktor dr Rodoljub Milošević, Flory godišnje u jednoj smeni proizvede 12 miliona jedinica dečje hrane. Pošto radi sa trećinom kapaciteta, proizvodnju će povećati ako naraste tražnja na domaćem tržištu ili se ukaže velika izvozna šansa. "Sada izvozimo 70 odsto proizvodnje u Irak, Iran, Tursku, Sloveniju, Rusiju, Ukrajinu, Belorusiju i bivše republike SFRJ, a ostalo je dovoljno za srpsko tržište jer ovde ima dosta uvozne dečje hrane a naša vlada ne štiti domaće proizvođače carinom", ističe Milošević. On najavljuje da će Flory uskoro krenuti u izvoz u Libiju, Siriju, Jordan, Egipat i još neka tržišta "na kojima imamo bolje uslove nego ovde". Inače, asortiman Baby Kinga će uskoro biti proširen sa osam na 14 ukusa.

LIVNICA VOŽDOVAC: Vlasnici Boban i Paja Jeremić

MESOPROMET: Jedna od firmi porodice Bogdanov iz Pančeva, Mesopromet, za 15 godina poslovanja prerasla je u savremenu kompaniju sa 600 zaposlenih i 32.000 kvadrata poslovnog i proizvodnog prostora. Ovaj dvostruki dobitnik nagrade Biznis partner (2004. i 2006), pored dve velike farme i pogona za preradu mesa, ima 50 maloprodajnih objekata u Srbiji. Porodica Bogdanov je 2003. na aukciji kupila najstarije preduzeće mesne industrije Srbije, "Banat" u Banatskim Karlovcima. "Ovaj gigant prostire se na šest hektara, ima 20.000 kvadrata proizvodnih pogona, klanicu za 10.000 svinja i dnevno proizvede 50 tona mesnih prerađevina", kaže za "Vreme" komercijalni direktor Mesoprometa Nenad Miščević. On navodi da ove dve firme snabdevaju sve studentske domove u Beogradu, Vojsku i MUP, a 40 odsto ukupne proizvodnje izvoze (najviše konzerve) u Makedoniju i Republiku Srpsku.

LIVNICA: Umetnička livnica Voždovac, vlasništvo braće Paje i Bobana Jeremića, ima se čime pohvaliti. Iz njihove radionice izašao je spomenik Ćirilu i Metodiju koji je nedavno postavljen blizu Vukovog spomenika u Beogradu. Njihova kreacija je i sajamska nagrada Zlatna košuta, sedam metara visok spomenik Kralju Nikoli u Nikšiću i mnogi drugi. Za života njihovog oca Miodraga, koji je 1927. osnovao firmu, radionica je napravila konje koji se nalaze ispred nekadašnje savezne skupštine, kao i sve u bronzi unutar i oko nje. "Gotovo da ne postoje priznanja u Srbiji koje mi nismo izlili, ali najveće mi je što će moja dva sina i Bobanov jedinac naslediti naš i očev zanat", rekao je za "Vreme" Paja Jeremić.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net