Sport i biznis – Verano motors, Beograd >

Prvi Peugeotov turnir u golfu

 

Listi od 29 zemalja u kojima kompanija Peugeot sponzoriše turnire u golfu, ove godine priključila se i Srbija

U nedelju 11. juna na igralištima golf kluba Beograd na Adi Ciganliji završen je turnir Peugeot Open Day, koji je organizovao distributer i serviser ove francuske kompanije za Srbiju Verano Motors. Kompanija Peugeot, koja već dve decenije organizuje golf turnire u 29 zemalja u svetu, prvi put je ove godine to učinila i u Srbiji. Za turnir u našoj zemlji bilo je prijavljeno 30 takmičara. Pobednici (sa najmanje promašenih poteza) su Aleksandar Anđelković, Vladimir Đukanović i Ognjen Radović, a apsolutni pobednik turnira u svim grupama je Norman Pridžen.

Direktor marketinga Verano Motorsa Jova Srećo kaže za "Vreme" da je cilj turnira popularizacija ovog još uvek nedovoljno razvijenog sporta u Srbiji. Zbog toga će svi koji do 15. juna kupe neki od Peugeotovih modela 407 na poklon dobiti petonedeljnu školu golfa, posle koje mogu slobodno da učestvuju na golf turnirima u svetu.

"Peugeot ima tradiciju da ljude koji pobede i pokažu talenat na tim takmičenjima vodi na prava svetska prvenstva u golfu, gde će moći da se takmiče sa profesionalnim igračima. Naša misija je popularizacija ovog sporta i vezivanje našeg brenda za golf. To je ono što Peugeot radi u Evropi, a mi sami preslikavamo na naše uslove", kaže Srećo.

Peugeotovi turniri u drugim zemljama su kvalifikacija za finalni turnir Peugeot Internacional PRO-AM, koji se održava u Parizu. Srećo očekuje da će takmičari iz Srbije već od sledeće godine moći da se takmiče na ovom završnom turniru.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST