Zvezda i Dejo

"Poslednji dribling genija i boga"; "Vreme" br. 804

Uz svu zahvalnost i dužno poštovanje za Dejana Savićevića treba da se zna:

1. ... Golovi protiv Kelna, i Milana...: golove protiv Milana dao je Dragan Stojković, i u Milanu i u Beogradu.

2. ... perfektan nastup u finalu Superkupa Evrope u Mančesteru u jesen 1991...: posle Dejanove greške utakmica je odlučena, tako da se ne može govoriti o njegovom perfektnom nastupu, nego o velikim promašajima njegovim i promašajima Darka Pančeva.

3. ... ali nisu imali šansu da postanu "večne Zvezdine zvezde", jer su bili stranci...: s obzirom na to da se u poslednje vreme umanjuje značaj igre Piksija Stojkovića, mislim da treba reći da je on dao sebe Zvezdi svakog trenutka i da je zbog toga peta Zvezdina zvezda, a ne zato što je Srbin. Ajde neka se neko seti dominantno lošeg izdanja njegovog. (Npr., podsetio bih na atmosferu oko Dejanove povrede pred utakmicu sa Sampdorijom u Sofiji kada je izvisio Ivić iako je bio u životnoj formi. Dejan je bio starter i Zvezda je praktično igrala sa 10 igrača.) Drugo, svaka Zvezdina zvezda bila je ujedno i glavni (ili među glavnim) igrač reprezentacije. Da li su Dejan i Robert bili nešto više od Zvezdinih superstarova.

4. ... ali nije odigrao na onom nivou na kome je igrao u Zvezdi...: naravno, ali ovde treba reći da je odigrao na mnogo višem nivou u Milanu nego u Zvezdi i to mu svaki navijač koji je u to vreme bio redovan na Marakani neće zaboraviti.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net