Dragan Lončar >

Klijenti su birali

"Prosto neverovatno"; "Vreme" br. 718

Poštovana gospođo ili gospođice Milenković,

pročitao sam vaš članak u izdanju od 7. oktobra i u isto vreme bio srećan i tužan. Srećan što ste okrenuli vaš automobil i pogledali naš bilbord još jednom, a tužan što ste preoštro i po meni prebrzo doneli sud o bilbordu, jednoj veoma dobroj i staroj banci i našim klijentima. S obzirom na to da je u našoj poslovnoj strategiji jedan od postulata da svaki kontakt sa potencijalnim klijentom (pa bio on i neprijatan) treba probati prevesti u pozitivan, nisam odoleo da vam ne napišem par rečenica. Nadam se da ćete našim čitaocima omogućiti da pročitaju moj odgovor. Pa da krenemo...

• Moram prvo da vam objasnim da mi nismo inostrana firma. Mi smo VB Leasing d.o.o. sa sedištem u Vladimira Popovića 8 na Novom Beogradu. Sa ponosom ističemo da smo mi srpska firma.

• VB Leasing nije banka. Mi smo lizing kompanija. Lizing kompanije i banke su potpuno odvojena pravna lica koja nude potpuno različite finansijske proizvode. Volksbanka jeste jedan od osnivača VB Leasinga, ali nema nikakav uticaj na donošenje odluka vezanih za poslovanje VB Leasinga, pa samim tim je nepotrebno u bilo koji kontekst postavljati Volksbanku.

• S obzirom na to da nudi sasvim drugačiji finansijski proizvod i da ima potpuno drugačiju ciljnu grupu, Volksbanka svoje aktivnosti podešava u skladu sa svojom strategijom, istraživanjima i procenama. Menadžment banke sprovodi svoju marketinšku kampanju koja vam se, sasvim sam siguran, mnogo više dopada od kampanje koju sprovodi VB Leasing. "Uzmi kredu i sve je u redu", jedan je od slogana koje svuda možete čuti u poslednje vreme, a rezultat je rada marketing službe Volksbanke...

Za VB Leasing d.o.o. ciljna grupa je kupac automobila i kao takav je bio predmet istraživanja, a bio je i uključen u izbor grafičkog rešenja. To znači da smo mi velikom broju naših potencijalnih klijenata prezentovali nekoliko grafičkih rešenja, a najbolje reakcije je izazvalo rešenje koje se sada nalazi na bilbordima. Moram priznati da je postojala određena doza neslaganja unutar našeg menadžmenta kad se donosila odluka o izlasku sa ovim bilbordom, ali prosto je bilo nemoguće ignorisati pozitivne reakcije klijenata.

Ukoliko sebe ne vidite u celoj ovoj priči o našim klijentima znači da niste unutar ove grupe klijenata koju smo ovog puta animirali, ali to ne znači da vas nećemo obuhvatiti sledećim kampanjama. U tome ne vidim ništa loše ili problematično. Poznato nam je da je deo ženske populacije reagovao na naš bilbord, ali i to je bolje nego da je prošao nezapaženo.Veoma brzo ćemo i tom delu populacije pokazati da i te kako brinemo o njihovim potrebama, da je izuzetno cenimo i da nema potrebe za reakcijama kakve su bila vaše. Jednostavno treba prihvatiti da postoje razlike među ljudima, ali i shvatiti da nema potrebe za diskvalifikacijama onih koji nisu kao vi.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net