Vesna Jovanović >

G. Keli je bio na utakmici

"Dafinini pilići"; "Vreme" br. 677

Obracam vam se u ime svog klijenta US Steel Srbija, a povodom teksta pod nazivom "Dafinini pilici", objavljenog u broju 677 nedeljnika "Vreme"

U uvodnom pasusu ovog teksta, koji potpisuje novinar Miša Brkić, piše:

"Ukoliko ne pobede na parlamentarnim izborima dvojica srpskih političara mogli bi da se uhlebe u bordu direktora smederevskog US Steela. Istina, vest nije potvrđena, ali u Srbiji ništa više nije nemoguće. Navodno, generalni menadžer US Steel Srbija Tomas Keli 13. decembra prisustvovao je u Smederevu predizbornom mitingu Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije i slušao kako Vuk Drašković i Velimir Ilić planiraju da oporave železaru Sartid. Kelijeva reakcija na 'plan oporavka' za sada je nepoznata bar iz dva razloga. Prvo, jer se Železara u Smederevu više ne zove Sartid nego US Steel Serbia, pa Keli ne razume o čemu su dvojica srpskih političara pričali. Zbog drugog razloga glavu lupaju timovi američkih eksperata koji pokušavaju da odgovore na pitanje šta se uopšte tiče tandema Draškovic-Ilić kako će se oporaviti Železara u vlasništvu jedne američke kompanije. Pa valjda je to posao o kome treba da brine Tomas Keli i njegovi dobro plaćeni menadžeri/"

Moram da izrazim nezadovoljstvo u ime svog klijenta što autor teksta navodi netačne i neproverene informacije, što ne priliči ni njemu kao iskusnom i ozbiljnom novinaru a ni novinama vašeg renomea. Naime, gospodin Tomas Keli pomenutog 13. decembra nikako nije mogao da prisustvuje predizbornom mitingu SPO i NS u Smederevu jer je tog dana najpre boravio u Beogradu gde je prisustvovao fudbalskom meču Crvena zvezda-Sartid na Marakani, a potom je od 20 časova gostovao na TV Smederevo, zajedno sa predsednicima sindikata smedrevske železare.

Objavljivanje proizvoljnih informacija u konkretnom slučaju nosi, pritom, opasnost od implikacija koje bi mogle naneti veliku štetu ugledu i imenu US Steel Srbija. Zato apelujem da već u prvom narednom broju ispravite načinjenu grešku i tako otklonite svaku mogućnost da ime kompanije US Steel Srbija dobije bilo kakvu negativnu i političku konotaciju.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net