TV manijak >

Žućko, Bubica i pohotni ovan Sven

U’vatiše Sadama! Videli ste snimak kontrole brade i zuba, videli ste i zemunicu u kojoj se skrivao, a javili su da je kod sebe imao torbu s nekoliko stotina hiljada dolara, dva kalašnjikova i ostatke klope. Navodno je veliki vođa mezio banane, narandže i čokoladice "Mars". Ne mogu da zamislim bolju reklamu za slatkiše od Sadama, koji uživa u slatkom i hrskavom okusu, koji vas opušta u najtežim trenucima. Odmah sam se setio sličnih snimaka koje smo gledali tokom akcije Sablja, kada je policija u Meljaku skembala Duću Šiptara i Kuma. Sličan ambijent, kinta po najlon kesama, sličan arsenal, samo su ovi kod nas pucali na napadače. Sadam se mirno predao, rezigniran i pun prezira prema Amerikancima. Nešto teže ide s našim šumskim beguncima, koji izbegavaju potere i ne čuče pod ventilatorima. No, to je hajdučka sudbina, koja na kraju uvek izgleda isto.

Sadamova partija je ukinuta, tako da se on ne može pojaviti kao nosilac liste.

Amerikanci su ovih dana stigli i u našu zemlju, tačnije, jedan brod iz čuvene Šeste flote uplovio je u luku Bar. Usledile su kurtoazne posete, razmena suvenira i sportska nadmetanja s marincima. Iz iskustva Slovenije i Hrvatske znamo da ovakve posete prate devojke koje se bave najstarijim zanatom. To u ovom trenutku može biti problem, zbog imidža Crne Gore posle afere s trgovinom ženama, pa će se mornari pritrpeti do sledeće luke.

U lavini TV emisija koje prate predizborne aktivnosti, najjače je odjeknulo priznanje Borisa Tadića (jer nije srpski ćutati) da poslanica Neda Arnerić nije glasala u Skupštini. Greška je priznata, mada se portparol DS-a i dalje drži svoje originalne priče, samo – nije li sve to stiglo malo prekasno? Činjenica je da ovdašnji političari retko ili nikada ne priznaju greške, pa je ova inicijativa više nego dobrodošla. Ljudi iz CESID-a tvrde da su na listi institucija političke partije na samom kraju po količini poverenja, dok su na prvom mestu – samoposluge. Politika je u Srbiji toliko diskreditovan zanat, a to smo videli u "Utisku nedelje", gde su se nadmudrivali dojučerašnji prijatelji i članovi istog benda – gospoda Đelić i Dinkić. Nekada se to u rok časopisima zvalo – sukob ega u bendu, najčešće na relaciji gitarista–pevač. Onda svako napravi svoju frakciju benda ili snima solo albume, pa se posle desetak godina, kad se strasti smire – ponovo okupe i naprave povratničku ploču. Ovde će se stvari dešavati još brže, sačekajmo samo da prođu izbori.

Najviše kontroverzi izaziva kampanja gospodina Mihajlovića. Prvi put neko se obraća hendikepiranima, Mihajlović govori i glasom i rukama. Problem je nastao i oko crne ovce, jer veoma sličan dizajn postoji u video-igri o pohotnom ovnu Svenu, koji izbegava pastire i vučjake da bi mrčio ovčice, a to, priznaćete, nije dobra asocijacija za glasače. Autori kampanje su možda potcenili popularnost video-igara među našim biračima, pa ispade da ipak nismo zaostali u sajber svetu.

Otkrivanje detalja iz života političara ovih dana veoma je popularno. U "Insajderu" na B92 čuli smo šta Živković kupuje u mesari (komšija, sa ili bez koske), a videli smo i familiju Marjana Rističevića. Čovek živi u Vojvodini, pravi domaćin, a ima i psa čuvara – pekinezera Bubicu. Koštunica, navodno, ima svog Žućka, što je na 3K potvrdio i potpredsednik DSS-a. Dobro ćemo da se upoznamo.

Najpotresnije slike protekle nedelje – videli smo povodom trovanja dece u zemunskim obdaništima. Neko nije prao rukice dok je pripremao hranu, pa se potrovaše silna deca. Ova vrsta skandala samo nas podseća na stanje stvari u Srbiji, jer neprekidno imam utisak da institucije kod nas funkcionišu na tananoj ivici raspada. Mislim da nedostatak novca nije uvek ključni uzrok problema, već je često u pitanju svojevrsna apatična inercija, koju možete prepoznati na svakom šalteru. Možda će ovo biti nesrećan povod da se stvari bolje organizuju i kontrolišu.

Za kraj – jedna lepa vest za sve plavuše. Na 3K je počela da se emituje emisija "Plavuše na pikniku", a prva gošća je bila Biljana, voditeljka emisije "City" na TV Pinku. I voditeljka je plavuša, pa su se lepo izdivanile, dok su pitanja podsećala na leksikone iz osnovne škole. Te omiljeni film, te omiljena knjiga. Saznali smo da Bilja ima najboljeg menadžera na svetu, a to je "onaj gore", jer kad joj karijera ne ide, ona popriča s njim.

Znate kako se kaže, Bog na nebu, Željko na zemlji, a ispade da obojica vole plavuše.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST