"Vreme" na Olimpijadi novinara

U svim disciplinama finalisti, kući se vratili sa dve medalje

SPORTISTI I OLIMPIJADA: Srebrni momci

Sedma Olmipijada novinara Srbije održana je u mestu Neos Marmaras, solunskoj regiji Halkidiki, od 27. septembra do 5. oktobra 2003. godine. U organizaciji Zajednice radio i tv stanica Srbije okupilo se 294 učesnika iz pedesetak novinskih, radio i televizijskih redakcija.

"Vreme" je na olimpijadi poslalo šestočlanu ekipu koja se takmičila u košarci i tenisu. Obe ekipe su posle žestoke borbe uzele olimpijska odličja. Košarkaši Aleksandar Aleksić, Vojislav Milošević, Nikola Ćulafić, Nenad Jovanović i Aleksandar Anđić igrali su u finalu i osvojili srebrnu medalju, a teniser Vojislav Milošević bio je treći i okitio se bronzanom medaljom.

Raznovrstan i naporan vantakmičarski program pod motom "Šiba me život" bio je podeljen u više disciplina i uključivao je ispijanje piva, vina i žestokog pića, dnevno i noćno kupanje, šetnje, druženja, skakanje u dalj u diskoteci, izlete. Ekipa "Vremena" je u ovom delu programa bila dostojni reprezent nedeljnika i u svim disciplinama bila je finalista, najčešće je prva stizala na bojno polje, a poslednja ostajala na terenu. Tako su na primer, bili prvi na otvaranju diskoteke, a poslednji kad se ona zatvarala. Stigli su čak dotle da u diskoteku, koja je na obali mora, uplove brodom. Zahvaljujući firmi Rang i njihovim trenerkama i majicama ekipa je bila jedna od najelegantnijih na turniru.

Olimpijada je imala osim profane i svetovnu stranu tako da je manji broj odabranih učesnika olimpijade (njih 70) dobio blagoslov i dozvolu crkvenih vlasti da stupi na Svetu Goru i poseti Hilandar. Ostali su svetogorske manastire videli sa broda.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST