Zona sumraka >

Trenutak istine

U bazu nadomak Hajdelberga vojnim avionima prebačeno 119.000 duša zatečenih s neispravnim matičnim brojevima

Na raskrsnici kod novobeogradske opštine patrola zaustavlja vozilo BG-8749064-9562/c. Za volanom starac, zaštitni pojas vezan mu preko bele brade.

– Dobro veče, gospodine...
– Bog vam pomogao, deco!
– Vaše isprave, molim!
– Evo na, imam novu legitimaciju...
– Dajte mi vozačku i saobraćajnu! Jesu ovo vaša kola? Otkud vam ove tablice?!
– Kola su državna, ja ih teram dok sam ovde...
– Izađite iz vozila, molim!
– Ne mogu, nepokretan sam. Smrtno sam ranjen kod Kumanova, imajte malo poštovanja...
– Alo, centrala, imam falsifikovane tablice ovde, verovatno kradeno vozilo, ne, nije mlad, naprotiv, tek što je živ, tvrdi da je poginuo u Prvom svetskom ratu, Timotije Purić, p kao Požarevac, rođen trideset osmog šesnaestog osamsto devedeset prve, hej, kuda, stoj, alo, upozorenje svim patrolama, s lica mesta kod Opštine pobegao vozač u belom stojadinu BG-8749064-9562/c, jeste, tačno sam zapisao, pa znate da ja ne pijem.

&

U čekaonici doma zdravlja sestra napola otvara vrata: "Katić!" Niko se ne odaziva, sestra dodaje četiri decibela: "Katić! Katić Melanija!!" Napokon ka ordinaciji kreće sićušan stvor umotan preko glave u iskrzanu štrikanu maramu. Izbledele crvene gombe vuku se po pločicama.

– Dobar dan, majko, sedite!
Neka, pile moje, mogu ja da stojim, stalno ležim...
– Na šta se žalite, ne izgledate baš najbolje, dajte mi prvo knjižicu, a, pa ovo nije overeno od hiljadu devetsto jedanaeste, morate prvo u Nemanjinu šest, znate gde je, prema stanici, ne znate. Onda morate da platite pregled...
– Evo, imam dukat koji su mi metnuli u sanduk...
– Nemojte, to je mnogo, da vidim vaš karton, vama je sad nedavno upisan matični broj, Katić Gige Melanija rođena devedeset drugog sedamnaestog hiljadu osamsto šezdeset treće, ovo nešto ne štima, ja ću da vas pregledam, ali to treba da sredite, čekove nećete dobiti, nećete moći da glasate...
– Kako neću moći da glasam?! Pa ja sam zbog glasanja ovde, ime mi je na biračkom spisku, matični broj, sve... Htela sam kad sam već tu, da vidim kakva mi je krvna slika, ako budete mogli da mi izvadite krv, šta vam je, doktorko, sestro, dajte vode i sirćeta, doktorka pala u nesvest!

&

Združene snage Interpola, NATO-a i OEBS-a i VJ-a preduzele su dosad najveću akciju protiv seni i mrtvih duša koje su uoči predsedničkih izbora preplavile Srbiju. U bazu nadomak Hajdelberga vojnim avionima dosad je prebačeno 119.000 osoba (duša) koje su zatečene s neispravnim ličnim kartama. Matični broj građana SRJ sadrži 13 cifara, a Srbijom je tokom izbora bludelo 40.000 lica s četrnaestocifrenim matičnim brojevima, 60.000 njih imalo je amputirane, dvanaestocifrene brojeve, jedna stvar je, što se kaže, bola oči: svi uzapćeni bili su uredno upisani u birački spisak! U birače je upisano i blizu 19.000 još nerođenih građana nepoznatog pola, što se jasno vidi iz njihovih matičnih brojeva: sto pedesetoro njih rodiće se u GAK-u 2036, 2037. godine i tako dalje. Protiv budućih naraštaja čiji su podaci zloupotrebljeni međunarodne snage nisu preduzele ništa, ali su svi ostali koji imaju neispravan matični broj deportovani, prema počiniocima ove dosad najmasovnije krivotvorine biće preduzete odgovarajuće mere u skladu s Krivičnim zakonom SRJ i s normama međunarodnog prava. O čemu se radi? Neko kome je odgovaralo da izbori za predsednika Srbije propadnu u birački spisak počeo je da ubacuje izmišljene ličnosti, ali i naše mile i drage koji su se upokojili u Gospodu! U nedostojnoj nakani da spisak bude što duži kako bi takozvana izlaznost birača ispala što bednija, počinioci su napravili silesiju grešaka, što visprenim kontrolorima iz stranke kandidata Koštunice nije promaklo. Žutim markerima označili su sve birače čiji matični broj ima više ili manje od 13 znamenki, crvenom su žigosali glasače koji su rođeni pre 1792. godine, a roze bojicom birače koji tek treba da dođu na svet. Prema njihovoj preliminarnoj računici biračko telo je na ovaj nezakonit i nepristojan način uvećano za nekih 900.000 duša, što znači da su izbori uspeli – predsednik njihove stranke je trijumfovao! Nevolja je u tome što se protivzakonito i protivprirodno dopunjavanje spiska bilo raščulo pre izbora: mnogi su, doznavši da im biračko pravo pripada i posthumno, iskoristili tu pogodnost da vide Srbiju danas. Dosta njih se dobrovoljno odmah vratilo u večne kuće, ali je izvestan broj pokušao da se adaptira, a nekoliko desetina njih zaista je otišlo na izbore iako je to bilo protivno ideji onog ko ih je dopisao na birački spisak.

I prema mojoj računici, koja nije konačna, lažnih birača bilo je najmanje 985.000, što će reći da je na birališta izišlo 78,4 odsto stvarnih, punovažnih birača, Koštunica je osvojio 83 odsto glasova pobedivši nadmoćno u prvom krugu. Srbija je dobila predsednika, uz pomoć međunarodne zajednice oslobađa se izmišljenih birača, još samo da padne Vlada!

Nekima od onih koji su, zahvaljujući biračkom spisku, došli s onog sveta savremena medicina moći će da pomogne, dosta njih biće vraćeno u život i u birački spisak (ako u Srbiji zaista budu prebivali duže od dve godine), oni su naši, dobrodošli su, njihov matični broj imaće 13 cifara kao i naš! Birački spisak opet će biti besprekoran, kao što beše 23. septembra kad je Milošević krahirao, sve će mic po mic doći na svoje mesto, samo Vlada nikako da padne. Nema još jakih dokaza da je baš ona napravila sramotni spisak, ali budimo iskreni: ko bi osim nje bio tako osion, ko bi sebi dopustio takav prostački, pravi amaterski falsifikat!


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST