Vojska Jugoslavije >

Tri činjenice o dva tendera i jednoj kupoprodaji

Činjenica prva: kako "Vreme" saznaje, firma Veko inženjering obavila je građevinske radove na kasarni Vojske Jugoslavije u Ćupriji oštećenoj u ratu. Načelnik Generalštaba Nebojša Pavković 11. juna je svečano predao na upotrebu dotičnu kasarnu. Firma Veko inženjering, po našim saznanjima, takođe radi na obnovi Vojno-medicinskog centra u Novom Sadu.

Činjenica druga: jedan stan u Ćupriji promenio je vlasnika kupoprodajom, uz uredno plaćen porez. Novi vlasnik je Dragoslav Pavković, a u njegovo ime, kao opunomoćenik, sumu od 31.000 maraka (u eurima) prodavcu je uredno uplatio Bojan Joksimović.

Činjenica treća: Dragoslav Pavković je otac Nebojše Pavkovića, a Bojan Joksimović je sin Veke Joksimovića, vlasnika firme Veko inženjering.

Iz ovih činjenica ne treba nikako izvlačiti nepotrebne zaključke niti ćemo to činiti. Nepotreban i zloban, klevetnički, zaključak bio bi, na primer, aluzija na temu tendera za građevinske radove, a u vezi s popularnom temom korupcije. Ne, nikako: mi verujemo da Vojska Jugoslavije posluje apsolutno pošteno i da nijedan visoki oficir ne može i neće da utiče na rezultate tendera ili konkursa za građevinske radove, pa ni gen. Nebojša Pavković. Takođe, verujemo da je stan u Ćupriji kupljen sredstvima porodice Pavković jer su Nebojša i Glorija Pavković časni ljudi koji brinu za starog gospodina Pavkovića.

Jedino što smeta je izbor opunomoćenika: mogli su da nađu nekoga ko nije u srodstvu sa izvođačem radova.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST