Dinarske knjižice

"Šta će biti s nagradama"; "Vreme" br. 566

Povodom teksta objavljenog u vašem listu 8. novembra dostavljamo vam detaljnu informaciju o načinu isplate Nagrada "Braća Karić" za 2001. godinu i ljubazno vas molimo da je, radi istinitog informisanja čitalaca "Vremena" u celini objavite.

Posle ceremonijalnog uručenja Nagrada Karić fondacije laureatima za 2001. godinu, koje je održano 12. maja ove godine Astra banka je pozvala dobitnike i otvorila im a vista dinarske knjižice na koje im je dana 17. 5. 2001. godine uplatila novčani deo Nagrade u neto iznosu.

Dobitnici Nagrada individualno su, posle izvršene uplate, dali naloge i instrukcije vezano za novčana sredstva: neki su odmah podigli ceo iznos, neki deo, neki su dinarska sredstva konvertovali u valutu i izvršili oročenje, neki su dali instrukcije za dalja plaćanja. Samo jedan dobitnik nije dao nikakve instrukcije tj. nije tražio isplatu sa štedne knjižice i ta sredstva su i dalje na njegovoj štednoj knjižici kod Astra banke.

Obzirom da Astra banka redovno radi i servisira svoje obaveze na šalteru (nevezano za trenutne probleme koje je imala u radu), dobitnici Nagrade su u mogućnosti da u bilo kom momentu podignu svoju kamatu ili preostali iznos samo ako to požele i jave se na šalter Astra banke. Kao uostalom i sve štediše i klijenti Astra Banke.

S poštovanjem,


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST