Formula 1 – Velika nagrada Amerike >

Svima dosta svega

Kada su sudije uoči trke odlučile da kazne Miku Hakinena, Finac je potpuno pobesneo. Toliko se iznervirao da je mogla da ga smiri jedino pobeda u Indijanapolisu. I pobedio je

DOGODINE POD CIRADOM: Šumaher i Hakinen najavili povlačenje

Sve je u Indijanapolisu bilo podređeno patetičnom ubeđivanju i Amerikanaca i sveta da je sve ipak u redu. Minut ćutanja, himna, gardisti sa zastavama i na karoseriji bolida. Ipak, ne samo da prošlogodišnja poseta nije dostignuta, bilo je tada više od četvrt miliona ljudi, nego su i mere obezbeđenja oštro pogodile osnovni rekvizit američkog posetioca trka, ručni frižider! U strahu da bi umesto hladnog piva neki potencijalni samoubica mogao da u masu unese vrući eksploziv, policajci su odlučili da ništa ne rizikuju, a i da ne gube vreme u kontroli, pa su jednostavno rekli da se pivo mora kupovati na samoj stazi. S obzirom na razliku u ceni između piva iz supermarketa i onoga koje se pazari na tribinama, pomenuta odluka policije dobrano je uticala na posetu.

Ruku na srce, oni koji su odlučili da gledaju trku na televiziji, ne samo da su bili u prednosti zbog pomenute razlike u ceni već su mogli i malo da dremnu "na dosadnijim mestima", što je svojevremeno izjavio jedan pozorišni posetilac koga su zadirkivali jer je spavao na predstavi. Rečju, trka u Indijanapolisu bila je bez draži i ostaće zapamćena samo po dve stvari.

KROZ CRVENO: Kada su sudije uoči trke odlučile da kazne Miku Hakinena (Meklaren), zbog toga što je "prošao kroz crveno" vozeći stazom kroz boksove, i sa drugog mesta na startu prebacile ga na četvrto, Finac je potpuno pobesneo. Toliko se iznervirao da je mogla da ga smiri jedino pobeda. I pobedio je! Nekako je ispalo da su se dvojica svađali, a treći se okoristio. Jer, početak trke bio je u znaku nadmetanja Huana Pabla Montoje (Vilijams BMW) i Mihaela Šumahera (Ferari). Baš kao i u Brazilu s početka sezone Montoja je u "izravnom nadmetanju" sjajno obišao Šumija. Možda je Mihael i mislio na revanš, ali je trkanje izostalo jer je Montoji otkazao motor.

Iako je Šumaher stariji sve vreme "čuvao leđa" Rubensu Baričelu (Ferari) braneći ga od Montoje i Ralfa Šumahera (Vilijams BMW), a sve u nadi da će Brazilac osvojiti dovoljno bodova da zasedne na drugo mesto u generalnom plasmanu, izgleda da tako nešto nije bilo suđeno timu koji je već obezbedio šampionsku titulu u obe kategorije – vozač i tim. Ne samo da su oba Vilijamsova vozača odustala, već su se "iz drugog plana" pojavili Mika Hakinen i Dejvid Kultard (Meklaren), koji kao da su vozili neku svoju trku koja nema nikakve veze sa onim što se dešava na stazi. Jednostavno, kao po scenariju, sačekali su da se Baričelu dogodi ono što se njima često dešavalo tokom ove sezone – da mu krug pred kraj otkaže motor. Pošto su prošli kroz dim od prolupalog ferarija, Mika i Kultard smestili su Mihaela Šumahera između sebe i tako je okončana trka koja će brzo biti zaboravljena. Ono što je bilo zanimljivije bila je senzacionalna najava da Mihael Šumaher ostavlja Formulu 1!

ZASIĆENI ŠUMAHER: Naime, bilo je priča da Šumi neće voziti trku u Indijanapolisu, čak se pominjala i mogućnost da, ukoliko stvarno ne dođe u Ameriku, bude kažnjen pa možda i da izgubi već osvojenu titulu šampiona. Još pre, a posebno posle trke u Monci videlo se da je naoko hladni Nemac uzdrman. Čak ni arogancija u ophođenju prema novinarima nije imala "onaj" šmek, bilo je to przničavo odbijanje razgovora sa reporterima koje se pretvorilo u dvonedeljnu medijsku izolaciju koju je sam sebi nametnuo. A onda je pred trku u Americi tehnički šef Ferarija Ros Braun rekao da je Mihael, pod utiskom onoga što se te sedmice dešavalo i u svetu automobilizma i u svetu uopšte, razmišljao da napusti Formulu 1.

"Mihael je neverovatno srećan. Ima sjajan život, sjajnu porodicu i posle svega što se dogodilo shvatio je šta može da izgubi", rekao je novinarima Ros Braun.

Novinari su odmah uporedili tragediju Aleksa Zanardija, koji je baš tog vikenda posle sudara tokom trke KART serije ostao bez obe noge, sa onim što se Šumiju dogodilo u Engleskoj pre tri godine kada se na trci u Silverstonu zakucao u zaštitnu ogradu i polomio takođe obe noge. Sličan sudar, ali srećom bez posledica Šumi je imao i prilikom testiranja u Monci, pa odmah potom i na fabričkoj stazi u Mugelu. Oba incidenta bila su pri brzinama većim od 250 kmh, pa ne čudi da je Mihael Šumaher stavio prst na čelo i razmišljao o odlasku. Malo ko bi bio iznenađen takvom odlukom velikog šampiona, pre svega zbog toga što se od trke na Hungaroringu kada je obezbedio titulu naglašeno primećuje da mu nedostaje motivacije. Na svojevrstan način to je potvrdio i Mika Hakinen odlukom da "oladi jedno godinu dana", da "vidi kako izgleda bez trkanja".

"Kada ste ovoliko dugo u Formuli 1, počnete da se pitate šta još treba da osvojite", rekao je Mika novinarima pred trku u Indijanapolisu. "Osim toga, i umor čini svoje pa se čovek ne može stoprocentno koncentrisati na posao koji radi, što nije dobro ni za njega ni za tim."

Hakinena će sledeće sezone zameniti u Meklarenu njegov zemljak Kimi Raikonen koji nije završio trku u Indijanapolisu, otkazao mu je bolid. Četvrti je bio Jarno Truli (Džordan Honda) koji je posle trke diskvalifikovan zbog tehničkih nepravilnosti koje su sudije utvrdile posle pregleda motora. Tako je Edi Irvajn (Jaguar) zauzeo četvrto mesto, peti je bio Nik Hajdfild (Zauber), a šesti Žan Alezi (Džordan Honda) kome je ovo bila jubilarna dvestota trka u karijeri.

Poslednja trka ovogodišnjeg šampionata vozi se 14. oktobra za Veliku nagradu Japana na stazi Suzuka.


 

Poredak vozača

1. M. Šumaher (Ferari) 113

2. Kultard (Meklaren Mercedes) 61

3. Baričelo (Ferari) 54

4. R. Šumaher (Vilijams BMW) 47

5. Hakinen (Meklaren Mercedes) 34

6. Montoja (Vilijams BMW) 25

7. Hajfild (Zauber) 13

8. Vilnev (BAR Honda) 12

9. Raikkonen (Zauber) 9

= Truli (Džordan Honda) 9

10. Fizikela (Beneton Reno) 8

11. Irvajn (Jaguar) 7

12. Frencen (Prost) 6

13. Alezi (Džordan Honda) 6

14. Pani (BAR Honda) 5

15. De la Rosa (Jaguar) 3

16. Baton (Beneton Reno) 2

17. Verštapen (Erouz) 1

Poredak timova

1. Ferrari 167

2. Meklaren Mercedes 95

3. Vilijams BMW 73

4. Zauber 22

5. BAR Honda 17

=. Džordan Honda 17

6. Beneton Reno 10

=. Jaguar 10

7. Prost 4

10. Erouz 1


POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net