Ragbi >

Dorćol osvojio Kup

Osvajač kupa Jugoslavije u ragbiju za sezonu 2000/2001. je RK Dorćol. U finalu odigranom u subotu 25. avgusta, dorćolci su pobedili Partizan sa 36:10. Tako je Partizan sprečen da po deseti put uzastopno uzme ovaj trofej.

Dorćol toliko prilika nije ni mogao da ima jer je osnovan 1998. godine. Sledeće sezone, za vreme onog "zlog proljeća" pod bombama, Dorćol je osnovao i mlađe kategorije, a prošle godine se probio do finala Kupa. Ove godine ga je i osvojio.

Dorćolci, doduše, neće imati gde da stave pehar, jer takvi predmeti obično stoje na vitrini. Vitrine stoje u klupskim prostorijama, a RK Dorćol klupske prostorije nema. Nema ni igralište. Prošle subote ljudi iz Fudbalskog kluba Dorćol, iz samo njima znanih razloga, nisu dali ragbistima da igraju finale kupa na terenčetu pored Kule Nebojše, pa su "grobari" morali biti pobeđeni na terenu na Adi ciganliji. Da u ovoj sezoni nisu našli svog prvog (i jedinog) sponzora, list "Vreme", dorćolci bi je igrali u iscepanim dresovima i šortsevima.

U ovom slučaju možda bi mogla da se potvrdi ona američka poslovica da ništa ne uspeva tako dobro kao uspeh. Da li zbog zebnje da ne pukne bruka što jedinog prvoligaša i osvajača trofeja saveznog ranga s opštine Stari grad sponzoriše "Vreme", firma sa Vračara, ili zbog nečeg drugog, tek – nezvanično se čuje da su se ovih dana opštinski oci Starog grada isprsili za neku crkavicu namenjenu ragbistima Dorćola. A ako se nađe još poneki sponzor i ako ne bude povreda, uspesi bi mogli biti i veći. Istina, Kup je već osvojen, ali čekaju prvenstva, pa "duple krune"…


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST