Loader

 

Stipendija »Dragoljub Žarković« nedeljnika VREME

04.februar,20:31

Navršilo se godinu dana od smrti Dragoljuba Žarkovića. Nedeljnik VREME pokrenuo je program stipendiranja u znak sećanja na svog osnivača i dugogodišnjeg glavnog urednika i njegovu posvećenost radu sa mladim novinarima

Nedeljnik VREME poziva studente i studentkinje novinarstva, komunikologije i društvenih nauka zainteresovane za bavljenje novinarstvom, kao i mlade novinare i novinarke sa najviše dve godine radnog iskustva da se prijave za stipendiju za mlade novinare „Dragoljub Žarković“.

Stipendija podrazumeva pet orijentacionih treninga u partnerskim medijima i stipendiranu novinarsku praksu u nedeljniku VREME, koja se sastoji od edukativnog dela i praktičnog rada na definisanju i realizaciji novinarskih zadataka.

Tokom prakse u nedeljniku VREME jedan izabrani stipendista radiće sa mentorima, medijskim ekspertima, urednicima i novinarima našeg nedeljnika koji imaju dugogodišnje iskustvo rada u medijima, ali i kao predavači na različitim kursevima i školama.

U partnerskim medijima na jednonedeljnim treninzima učiće o specifičnostima istraživačkog, digitalnog, agencijskog, televizijskog novinarstva, kao i o načinu rada u medijima civilnog društva.

Mladi stipendista će na kraju programa biti u potpunosti osposobljen za rad u redakciji i upoznat sa kolegama i organizacijom rada u nekim od najvažnijih domaćih medija.

Partnerski mediji na stipendijskom programu su

BIRN, Fonet, Danas i Liceulice

Trajanje programa

Celokupan program realizovaće se u periodu od 1. aprila do 30. novembra 2021.

Dinamika realizacije programa biće prilagođena individualnom rasporedu i potrebama stipendiste. Program stipendiranja moći će da se realizuje uz redovno studiranje ili povremeni rad.

Stipendija

Za polaznika programa predviđena je mesečna stipendija u iznosu od 150 EUR neto. Na kraju programa stipendista stiče potvrdu o uspešno završenom programu, kao i pisma preporuke od mentora.

Uslovi za prijavu

Poznavanje osnova novinarstva, motivisanost za rad u medijima, visoki etički i moralni standardi, razumevanje društvenog i političkog konteksta.

Potrebna dokumentacija za prijavu

Popunjen aplikacioni formular (sačuvajte ga na svom kompjuteru)

– Primer novinarskog teksta (nije uslov da je prethodno objavljen)

– Motivaciono pismo (možete popuniti u okviru formulara)

Kompletnu dokumentaciju, sa naslovom poruke Za stipendiju dostaviti na adresu stipendija@vreme.com

Rok za prijavu

1. mart 2021.

Prijave koje stignu nakon navedenog roka ili budu nepotpune, neće biti uzete u razmatranje.

Proces selekcije kandidata

Selekcija kandidata za učešće u ovom programu stipendiranja biće obavljena u dva kruga:

– Komisijsko procenjivanje pristiglih prijava

– Intervjui sa kandidatima koji su ušli u uži izbor

Kandidati koji uđu u uži izbor biće obavešteni imejlom kada će biti dogovoren termin intervjua.

O ishodu konkursa kandidati će biti obavešteni imejlom.

Nedeljnik VREME se zalaže za ravnopravnost i jednake uslove za sve i podstiče sve zainteresovane kandidate i kandidatkinje da se prijave na konkurs.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve