Loader

Komentar dana

Kako je Mustafa vratio Zemlji oblik

17.decembar,09:16

Ako imate profil na Fejsbuku, sigurno ste početkom ove godine dobili poziv da se učlanite u grupu „Ravna Zemlja“. Svi smo isprva mislili da je grupa sprdnja, a kad smo shvatili da nije, pisali smo postove u kojima molimo da nas niko tamo ne dodaje ili smo naprosto blokirali grupu.

Jedan čovek je, međutim, rešio da im doskoči. Isprva ih je ismevao u komentarima, ali zagovornici zablude da je Zemlja ravna nemilosrdno su brisali sve što bi napisao.

Mustafa Musa Sejdinović iz Tuzle rešio je da se pritaji. Gotovo godinu dana bio je član grupe, ćutao, čekao svoj trenutak i najzad ga dočekao. Administratori grupe želeli su da, zbog povećanog obima posla, prošire tim. U grupi su postavili pitanje da li neko želi da bude admin, te se Mustafa javio. Bez ikakve provere, ovi premudri dali su mu status admina. Tako je Musa preuzeo potpunu kontrolu nad grupom.

Šta je prvo uradio? Promenio je ime grupe u „Okrugla zemlja“. Da sve bude još slađe, u opis grupe je stavio i da oni, sveznajući „ravnozemljaši“, znaju sve, osim da jednim klikom na njegov Fejsbuk profil provere ko je pre nego što mu daju kontrolu nad grupom.

Pogađate, na društvenim mrežama nastala je histerija. U samoj grupi, članovi su odmah digli paniku, pisali: „IZDAJA“, „TROL NAM PREUZEO GRUPU“, „NAPAD GLOBUSARA“, i slično.

Mustafa je ubrzo na svom profilu otkrio ko je. Prepričao je kako mu je uspeo ovaj herojski poduhvat i završio:

„Dragi moji i drage moje,

Znam da nam je ova prokleta 2020. bila jako teška, ali zato imate mene, da vam popravim dan, sedmicu, mjesec ili možda godinu. Evo o čemu se radi:

Bio sam član grupe Ravna Zemlja, jedna zbirka potpunih ludaka, i imao sam na umu da ih zajebavam, ali kako? Oni su bez milosti brisali sve ’globusare’, tako da sam se morao pritajiti i čekati. I onda, juče, kao poručeno, pitaju da li neko želi biti admin. Nisam časio časa, javio sam se, i zamislite molim vas, dali su mi admina!

Meni, kojeg ni ne znaju, kojeg su mogli provjerit samo jednim klikom na profil. Moj trenutak za zajebavanje je došao, i odradio sam to spektakularno. Sretna nam svima 2021, da bude bolja od 2020.

P.S. Promijenio sam im naziv u Okrugla zemlja, i oni ga ne mogu mijenjat u sljedećih 27 dana. Prelijepo <3

Ispod ovog posta, Mustafa je dobio na hiljade poruka zahvalnosti.

Pa, dragi Mustafa, hvala ti i od nas i srećna ti 2021. Ovu, 2020. svakako si nam ulepšao!

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve