Loader

Komentar dana

Prilozi za biografiju

29.oktobar,10:18

Ima detalja iz života koji otkrivaju mnogo više o nekoj ličnosti nego zvanični podaci, poput datuma i mesta rođenja, završenih škola, prethodno obavljanih poslova. Na primer:

Ministar unutrašnjih poslovaAleksandar Vulin.

Bivši član JUL-a. Po profesiji poltron. Nesposoban za uniformu (mada uniforme opsesivno voli), ali njegove sposobnosti u pomenutoj profesiji probijaju sve granice.

Ministar za brigu o porodiciRatko Dmitrović.

Ko je imao nesreću da početkom devedesetih godina prošlog veka gleda Dnevnik i Dnevnikov dodatak ondašnjeg RTS-a, bastiona širenja verske i nacionalne mržnje, nije mu potrebno da zna bilo šta drugo o Ratku Dmitroviću.

Ministarka za evropske integracijeJadranka Joksimović.

Bivša urednica opskurnog šovinističkog glasila Srpske radikalne stranke „Velika Srbija“. To što je Joksimovićeva još od 2014. godine u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije, živi je dokaz da je netačna teza da je Aleksandar Vučić čovek bez ikakvog smisla za humor.

Ministar zdravljaZlatibor Lončar.

Još jedan dokaz netačnosti pomenute teze. Onaj ko postavi za ministra zdravlja nekoga koga je Dejan Milenković Bagzi, zaštićeni svedok na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića, nazvao „doktorom smrti“, a potom ga i u drugom mandatu na tom mestu ostavi, mora biti duhovit.

Ministar za brigu o seluMilan Krkobabić.

Član dinastije Krkobabić, koja je pre mnogo godina na čudesan, teško objašnjiv način postala i ostala jedan od važnih faktora u Srbiji. Jedan od osnivača i predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), koja je pre nekih davnih izbora progurala nerealno veliko povećanje penzija, što je ugrozilo ekonomiju države. Srpska napredna stranka i danas optužuje demokrate za to ugrožavanje, ali im ne smeta da im Krkobabići budu verni saradnici.

Ministar odbraneNebojša Stefanović.

Iz nepoznatih razloga postao to što jeste i ono što je bio, iz istih razloga od dela (mahom opozicione) javnosti proglašen za faktor nestabilnosti, zbog kojeg je Vučić odlagao sastavljanje vlade.

Ministarka kultureMaja Gojković.

Maja Gojković.

Ministar finansijaSiniša Mali, ministar inostranih poslovaNikola Selaković, ministar omladine i sportaVanja Udovičić

Ministarka za ljudska prava i društveni dijalogGordana Čomić.

Osoba sa pravom biografijom. Odlučila da svom radnom i političkom iskustvu doda blisku saradnju sa Aleksandrom Vulinom, Jadrankom Joksimović, Ratkom Dmitrovićem, Zlatiborom Lončarom i inima, pod vrhovnom komandom Aleksandra Vučića.

Ta komanda je zajednički činilac u biografijama svih članova Vlade.

Poslednje izdanje

Intervju: Sead Spahović, advokat

Ne možete da reformišete sud dok ne reformišete Službu Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve