<< VESTI | | 29.06.2020 11:26


Previše toga u ovoj zemlji izaziva tugu i teskobu. Jedna od tih stvari je kada se lekari zaposleni u državnim zdravstvenim institucijama ne usuđuju da pod imenom i prezimenom kažu šta misle, već anonimno, blurovani iznose podatke od javnog značaja koji su u suprotnosti sa informacijama koje su prošle cenzuru Vučićevog Informativnog štaba.

Nije to slučaj samo sa lekarima, već i sa zaposlenima u MUP-u, tužilaštvu, sudstvu ili medijima koji okreću glavu na drugu stranu, prećutkuju što znaju ili direktno lažu podređujući javni interes ličnom interesu grupice ljudi na čelu Srpske napredne stranke koji preko esenesovske mašinerije kontrolišu državu.

Najnoviji slučaj je postizborni skok novozaraženih i preminulih od korona virusa. Desilo što smo svi znali da će se deseti nakon fudbaskih utakmica sa sve gledaocima, Novakovog teniskog turnira, sprovođenja izbora i poruke vlasti: Vučić je pobedio koronu, zemlja se vratila u normalu i zato zaokruži broj 1, "Aleksandar Vučić – Za našu decu". Neka naša deca zbog toga neće imati njima toliko važnu proslavu male mature, našoj deci zbog toga preti da kako su završili ovu školsku godinu, tako i sledeću počnu na internetu gledajući televizijsku nastavu, neka naša deca su preplašena jer su im se roditelji zarazili korona virosom.

Vlast je nedvosmisleno poručila da za novu koronarnu krizu nije odgvorna ona tako savršena, već neodgovoran narod nesposoban da se sam pridržava preporučenih higijenskih mera. Isti taj narod je gledao kako je u izbornoj noći generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković u izbornom štabu SNS-a poveo kolce, kako su se ministri, partisjski funkcioneri i Ivan Tasovac bez zaštitnih maski tiskali i grlili, dahtali i pljuckali jedni drugima u lice proslavljajući formalnu smrt demokratije u Srbiji. Zvanično su se zarazili Maja Gojković, Aleksandar Vulin, Marko Đurić, Marko Čadež..., nezvanično ko zna ko još. Nakon meseci koronarnih mera i naša maloletna deca znaju da je to bilo leglo za širenje virusa.

Nisam čuo da je dr Kon osudio takvo dvostruko neodgovorno ponašanje, neodgovno ne samo prema sebi i partijskim kompanjonima, već i prema tom narodu koji stalno uzimaju u usta, a koji je samo mogao da pomisli: Ako neko zna, onda Vučić i bratija znaju, kada se oni ovako tiskaju jedni uz druge u zatvorenom prostoru, mora da je opasnost stvarno prošla.

Suprotno onome što trubi državni vrh, a nekritički prenose Pink ili Informer i RTS, u bolnicama i domovima zdravlja je nastao haos. Lekari i medicinsko osoblje su premoreni, mnogi od njih zaraženi.

Štošta bi se promenilo u ovoj zemlji tuge i teskobe, kada bi se lekari pod imenom i prezimenom, kao slobodni građani, neblurovani odvažili da javno kažu šta misle o svemu, pa i o Nikolinom kolcu u čast Predsednika i Vrhovnog komandanta.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST