Loader

Korona virus u Srbiji

Protest protiv „huligana sa bakljama“

30.april,20:11

Lideri Saveza za Srbiju i Pokreta slobodnih građana okupili su se u četvrtak u 18.00 časova ispred Skupštine Srbije i održali protest protiv „ludila i totalitarizma“. Predstavnici opozicionih stranaka koje bojkotuju rad Skupštine posebno su se osvrnuli na „navijačke grupe sa bakljama“ koje su u nekoliko gradova u sredu u 20.30 časova protestovale protiv protestne akcije „Bukom protiv diktature“ sa očiglednim ciljem da „zastraše građane“ koji u 20.05 prave buku u znak protesta protiv postojećeg društvenog i političkog stanja i da „izazovu sukobe“.

„Protestujemo protiv tih starih radikalskih metoda koje ste videli sinoć, a to je konstantno insistiranje na sukobu, jer oni samo u sukobu mogu da žive“, rekao je lider PSG-a Sergej Trifunović i osvrnuo se na „navijačke grupe potpomognute funkcionerima SNS-a koje pale baklje“.

Objašnjavajući zašto su zakazali protest u 18 časova, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac je rekao da tim činom žele da skrenu pažnju javnosti „da je nedopustivo da u vreme zabrane kretanja huligani i politički aktivisti mogu da se kreću, da se u vreme zabrane kretanja vodi politička kampanja“, te da su oni tu da upozore da zakon i Ustav moraju da važe za sve, a ne da „postoje građani drugog reda, a to su oni koji nisu na vlasti“ i ne podržavaju vlast.

Protestu su se priključili i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i Vesna Pešić, koja je nosila transparent „Parlament služi građanima, a ne kultu ličnosti“.

Grupa okupljenih penzionera koja se pozivala na patriotska osećanja ušla je negodujući u raspravu sa liderima opozicije, jedan od njih je nosio srpsku zastavu i objašnjavao Sergeju Trifunoviću kako je on „mali“ za njega.

Na stepeništu ispred Skupštine bilo je izloženo na desetine fotografija srpskih žrtava poginulih na Kosovu koje su predstavnici opozicije morali da preskaču.

Skup se prenosio preko lajv strima na Fejsbuku, gde je došlo do žestokog sukoba porukama između pristalica opozicije i esenesovskih botova.

Poslednje izdanje

Intervju: Dobrica Veselinović

Bojkot nije dobro rešenje Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve