Srbija je u vanrednom stanju. Šta to točno znači, dobro zna svaki čitalac. Ono što niko ne zna jeste koliko će trajati pandemija virusa korona i kakve će posljedice ostaviti. Ni sa čim sličnim u novijoj istoriji svijet se nije se suočio, pa ni Srbija.

U toj i takvoj situaciji, uloga nezavisnih medija je nezamjenjiva. Ona se ne ogleda samo u pravovremenom, profesionalnom i istinitom informiranju. Nezavisni mediji su ključni kada je riječ o razobličavanju političke propagande koja se podmeće kao borba protiv korone, ukazivanju na autoritarne tendencije, lov u mutnom, mahinacije i stranputice gospodara tuđe muke, rast ksenofobije i netrpeljivosti, te još mnogo toga što je već godinama protjerano iz medijskog prostora Srbije.

Nedjeljnik "Vreme" u svemu ovome ima istaknutu ulogu. Nikada nam u tri decenije postojanja nije bilo lako, pa ni danas. Kao što smo do sada pregurali svašta, tako ćemo i ovo. A da bi uspjeli u tome, ne samo da moramo raditi od kuće koliko god nam profesija dopušta, nositi maske i primjenjivati sve što je neophodno, nego i obezbjediti rad i izlaženje našeg nedjeljnika u doglednom periodu. Jedna od tih mjera prevencije i zaštite jeste i privremeno smanjivanje broja strana "Vremena" sa 64 na 48. Ništa se drugo neće promijeniti – bićemo samo rigorozniji u izboru tema i kvantitetu nadomještavati kvalitetom. Na ovaj potez smo bili prinuđeni zbog sve težih i nepredvidljivijih uvjeta poslovanja, kako ne bismo došli u situaciju da iznevjerimo čitaoce na čije razumijevanje u potpunosti računamo. Konkretno: brojni prodajni objekti su zatvoreni ili se zatvaraju, radno vrijeme svih je znatno skraćeno, distribucija postaje sve teža i neizvjesnija – da ne nabrajamo dalje.

U tom kontekstu, svi čitaoci mogu se pretplatiti na elektronsko, a oni sa teritorije Beograda i na kućnu dostavu štampanog izdanja "Vremena" (pretplata.rs, 064-833-4411).

Uvjereni smo da će uz druge, ove mjere zaštite i prevencije omogućiti da opstanemo i ne ostanemo jedni bez drugih dok se pandemija ne okonča.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST