Loader

Komentar dana

Lažna izborna lista SNS

07.mart,12:11

Sve političke partije se trude da obezbede podršku „elite“, „prominentnih“ individua, estradnih likova. Većina iole etabliranih političkih stranaka se ne zadovoljava samo javnom podrškom, već upisuje raznorazne poznate ličnosti na svoje izborne liste. I gotovo svaki put kada to čine obmanjuju svoje birače.

Kao i u svim drugim negativnim trendovima, tako je i u mahanju ulovljenim kapitalacima sa javne scene Srpska napredna stranka dobrano prevazišla konkurenciju. Izborna lista SNS-a za parlamentarne i lokalne izbore koji će biti održani 26. aprila 2020. godine je jednim delom marketinška obmana: pored profesionalnih narodnih poslanika Đuke, Martinovića, Atlagića ili Maje Gojković SNS je na listu svojih budućih parlamentaraca stavila i violinistu Jovana Kolundžiju, voditelja TV Pink Lava Pajkića ili svoj već na kiši i vetru oprobani kadar, direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovaca.

Na lokalnim izborima postaje još veselije. U Beogradu u opštini Stari grad na listi se nalaze hirurg Moma Jakovljević i pevač Oliver Mandić, na Vračaru tekstospisateljica Marina Tucaković, glumac Branko Milićević Kockica, odbojkašica Jelena Nikolić Nenadić, bivša rukometašica Dragana Pešić Belojević. U opštini Palilula listu će predvodi glumica Tijana Čurović, na Zvezdari košarkaš Djorđe Gagić, a na listi će biti i pevačice Neda Ukraden i Vesna Zmijanac, modna kreatorka Suzana Perić…

Kolundžija bi, dakle, koncertne sale trebalo da zameni skupštinskom salom i učestvuje u izglasavanju zakona pošto ih je, valjda, dobro proučio, a pevačice, pevači i drugi da se hvataju u koštac sa kanalizacijom ili uniformisanjem suncobrana u Beogradu. Možda nešto odsviraju i otpevaju, imaju i dirigenta i kostimografkinju.

Biće da ćemo gore navedene viđati na pozicijama za koje su kandidovani i na koje će biti izabrani, kao što smo na radnom mestu viđali gradonačelnika Beograda Zorana Radojčića (morao sam u Guglu da proverim kako se tačno zove) ili kao što je balerina Aja Jung uložila „sve svoje znanje i svu svoju energiju u budućnost glavnog grada“ kada se 2018. dala upisati na izbornu listu SNS-a za Beogradske izbore.

Gore navedeni su stavljajući svoje ime na raspolaganje SNS-u pružili podršku i Vulinu i Željku Mitroviću i Sarapi i Marku Đuriću i Martnovićima i Đukama i pevajućim fontama i ophođenju vlasti prema opoziciji i kritičkim medijima i sistemu u kome „jedan čovek“ (čitati kako to kaže Kesić) odlučuje kako o školskim klozetima, tako i o izjavama koje njegovi sledbenici moraju da nauče napamet kada izlaze u javnost i državnoj politici i, pre svega, preraspodeli državnog novca.

Svoju veru u esenesovsku Srbiju ljudi sa liste SNS-a pokazaće časnim angažmanom na pozicijama na koje su dali da ih izaberu. Ako ih ne budemo viđali u nacionalnom parlamentu ili na radnom mestu u opštinama bili bismo primorani da posumnjamo u njihove motive.

Poslednje izdanje

Proterivanje Josipa Broza Tita iz Beograda

Ko je protiv simbola antifašizma Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve