Loader

Komentar dana

Prekriće nas mahovina

20.februar,11:19

Taman smo malo zaboravili na zagađenje, P20 čestice i ostale tihe ubice, kad eto nam sednice Radne grupe koju je premijerka Ana Brnabić formirala da nam prečisti vazduh. Samo što su seli, izašli su sa rešenjima, doduše, samo za Beograd.

Pa kaže: zasadiće milion stabala. Ovo je super vest, jer, ruku na srce, malo je falilo da Goran Vesić po Beogradu zasadi milion jarbola. Bojim se, međutim, da ova ekipa zna koliko je milion nečega, samo ako su to nešto evri.

Dalje, uvešće nam električne autobuse, u šta čisto sumnjam, jer su GSP toliko očerupali da i ovi obični posrću, štucaju i klate se ko pijani, a nešto ih i nema.

Još je bolja ideja da se daju subvencije građanima da kupuju električne automobile. Od kojih para? I to sad uoči povećanja euro standarda, kad su svi navalili da kupuju polovnjake sa euro 3 motorom, dok još mogu.

Najjača je, međutim, ideja o zidu od mahovine. To ako nas ne spasi, neće ništa. Nije me mrzelo da malo istražim. Jedan zid mahovine površine od oko 9 kvadrata upije zagađenja koliko 275 stabala. Zvuči super. Ima toga u Londonu, Berlinu, Hong Kongu… Ali tamo imaju i metro. Ovaj naš mitski metro, ako ikad i naprave, ići će ni iz čega u nigde. Zidove mahovine imao je i Glazgov, pa su ih sklonili jer se mahovina sasušila. U Modeni su odustal imi jer jedan zid ne rešava ništa, a cena po komadu dođe negde oko 25.000 dolara, pa im bilo skupo.

Ovi naši najaviše jedan zid, mada, sve od uverljivih izvora što nađoh kaže da jedan ne znači ništa.

Mada… Nabasala sam na neki feng šui sajt koji veli da je taj zid od mahovine dobar za jin, da umekša oštre i grube linije janga. Ništa razumela nisam, ali samo sam tu našla da je zid od mahovine rešenje za sve probleme. A uopšte me ne bi čudilo da nekom padne na pamet da Beograd preuredi po feng šui principima…

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve