Loader

Komentar dana

Žeks Mitrović vs akademik Teodorović

06.decembar,14:21

Na dnevnicima televizije sa nacionalnom frekvencijom „Pink“ od juče se čita otvoreno pismo koje je njen vlasnik Željko Mitrović napisao akademiku Dušanu Teodoroviću.

U tom pismu Mitrović Teodorovića naziva: obrušenim tocilom, balvanom i svakako priglupoostrašćenom bitangom;najglupljim i najnetalentovanijim među akedemicima svih akademika od 1841. godine od kada je SANU osnovana; akademikombageristom… koji ima poriv da svoju društvenostatusnu fejk poziciju nadomesti rušilačkim ambicijama i pokličom da Pink treba srušiti bagerima.

Mitrović u svom tv-pismu objašnjava tehničku postavku moderne televizije kakva je njegov „Pink“ i kaže da bi Teodorović da je samo malo manje glup a malo više informisan znao…da u digitalnojklaud epohi jedna televizija ne može da se sruši bagerom.

Mitrović za Teodorovića kaže da je čovek skromnih intelektualnih sposobnosti i gotovo nikakvog znanjaskromnog akademskg znanja i shvatanja, piše o Teodorovićevoj hroničnoj akademskoj gluposti, mamurluku i dremežu.

A onda DJ Žeks baca rukavicu pravo u lice Teodoroviću: Spreman sam, da pred kamerama, u živom programu, na bilo kojoj televiziji zajedno i istovremeno uradimo test inteligencije bilo kog britanskog državnog univerziteta, koji možete vi izabrati, samo da bude pod online supervizijom tog univerziteta. Od 15 minuta koliko traje ceo test daću vam pet minuta prednosti. Ako ja izgubim neću se više baviti ovim poslom, a ako vi izgubite ne morate ništa da uraditemislim da je predlog fer. Kako je moćan, kako je hrabar DJ Žeks, još samo da pristane da se uživo suoči, recimo sa Đilasom, na svojoj televiziji.

Sav ovaj gnev Mitrovića izazvala je izjava redovnog profesora Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, naučnika međunarodne reputacije, profesora emeritusa američkog Virginia Tech univerziteta, člana Srpske i Evropske akademije nauka i umetnosti Dušana Teodorovića da je „nepohodno bagerom rušiti ‚Pink‘ i sega mega škole, da se one moraju sravniti sa zemljom kao u Šilerovoj“.

Izlišno je preporučiti Mitroviću da pita Sarapu šta je to metafora, podsetiti da je drug Mire Marković bio veran sluga svih vlasti od devedesitih do danas (2007. je tako napisao da građani Srbije neće nepismenog Tomu i ludog Vučića na čelu naše Srbije), konstatovati da je Mitrovićevo pismo na nivou njegovih zadrugara, da je namenjeno gledaocima Zadruga, a da raznim Zadrugama nije mesto na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Nikakvih posledica po „Pink“ i Mitrovića, naravno, ni ovog puta neće biti, jer su Pinkovi i Informeri plaćeni da se Zadrugama zatrpava javni prostor, sve pristojno i obrazovano, ne bi li se cela Srbija pretvorila u rijaliti u kome Vučić sa svojim lažnim doktorima, Martinovićima, Babićima, Gašićima i Megatrendovima može nesmetano da vlada i mešetari.

Pritom je Mitrovićevo pismo Teodoroviću do besvesti recitovano na televiziji sa nacionalnom frekvencijom jednako zloupotreba javnih dobara, kao da neko iz aviona u vazdušnom prostoru Srbije građane posipa govnima, ili da istovaruje đubre u rudnik bakra.

Poslednje izdanje

Intervju: Sead Spahović, advokat

Ne možete da reformišete sud dok ne reformišete Službu Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve