<< VESTI | | 11.10.2019 20:34

foto: N1 printscreen

 

Nagrada Tamari Skrozzi

 

Novinarka "Vremena" Tamara Skrozza dobitnica je ovogodišnje nagrade Fondacije Katarina Preradović, koja se dodeljuje za novinarsku hrabrost, izuzetnost i doslednost

– I dalje verujem da je potrebno biti hrabar, ali ne u onom smislu hrabrosti u koju nas ubeđuju da treba da bude takva. Novinarska hrabrost nije da postavimo pitanje, napravimo pošten tekst, emisiju i intervju, već da koliko, toliko podignute glave izdržimo posledice svog teksta, da koliko, toliko izdržimo i platimo ceh. I dalje verujem da je potrebno biti dosledan, jer ako zarad sopstvene doslednosti i komfora odustanemo od principa, onda ovaj naš posao nema nikakve svrhe. Vremena su sve gora i teža, a principi su važniji od svega. Jer su upravo ti principi nešto što čini našu profesiju kompleksnom, izuzetnom i važnom – rekla je na dodeli nagrade Skrozza.

Priznanje je 2017. godine ustanovila Fondacija "Katarina Preradović", a nagrada se dodeljuje za ispunjavanje visokih profesionalnih i etičkih standarda, profesionalni integritet i doprinos u razvoju društva.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST