Loader

Demanti na tekst „Kuća od karata“

19.septembar,11:25

Povodom još jednog kancerogenog teksta Sonje Ćirić „Kuća od karata“, po Zakonu o javnom informisanju i medijima molim vas da objavite sledeći demanti:

Bez namere da obdukujem galopirajuću ostrašćenost vaše novinarke, količina neistina koje je u navedenom tekstu iznela primorala me je da reagujem i argumentima odgovorim na laži i proizvoljnosti izrečene u ovom komesarskom osvrtu. Pitam se kako Sonja Ćirić uopšte piše o manifestacijama na kojima nije bila, a ne poziva se ni na jedan relevantan izvor?! Drskost je, paušalno, bez argumenata, pokušati diskreditovati jednu ozbiljnu izdavačku kuću, kakava je Princip Pres, čija su izdanja, na sedam svetskih jezika, uručena najuticajnijim ličnostima širom sveta.

Kako joj pokušaj diskvalifikacije Princip Presa nije uspeo pre nekoliko meseci, Sonja Ćirić je, poput pedantnog eksponenta tuđih interesa (ko o čemu, Marta o uštipcima) krenula u obračun sa njenim osnivačem i njegovom porodicom. I to koristeći staro oružje – laž.

1. Laž je da sam ikada bio član ijedne partije, tako ni pomenutog SPO-a. Istina je da sam bio jedan od retkih novinara koji se u ono vreme bavio ubistvom na Ibarskoj magistrali, kao što sam se, za tri decenije novinarske karijere, bavio mnogim delikatnim temama.

2. Laž je da je Princip Pres osnovan u vreme ministarskog mandata Dragana Kojadinovića, čoveka jasno definisane nacionalne vertikale i opredeljenosti. Uvidom u APR to je veoma lako utvrditi.

3. Laž je da je moja supruga bilo čime uticala na dodelu ovog posla Princip Presu. I to je lako utvrditi. A bilo bi dobro i da se pogledaju evidencije koliko je Princip Pres svih ovih godina dobio novčanih sredstava za sufinansiranje projekata – ispostaviće se mnogo manje nego list „Vreme“ bespovratne državne pomoći!

4. Laž je da je časopis „Srbija“ turistički magazin! Prelistajte ga.

5. Narodna biblioteka nije konkurisala za programskog organizatora. Čemu njeno pominjanje?!

6. Istina je da su, po prvi put, štandovi Srbije bili moderno dizajnirani, sa luksuznim pratećim materijalom na engleskom jeziku, jeziku domaćina i filmom o Srbiji u produkciji Princip Presa.

7. Istina je da je na svim sajmovima Nacionalna revija Srbija razgrabljena!

8. Nikada štand u Pekingu nije bio bolje opremljen – svedoče ljudi iz Privredne komore, koji se godinama bave tehničkom organizacijom sajmova.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve