Loader

Komentar dana

Čelična krila naše armije

30.maj,09:55

U subotu 25. maja „Srpski telegraf“ je slovima veličine palca objavio „Tramp: Srbiji dajem avione F-16“, a onda u podnaslovu nešto manjima slovima „Ako se odreknu Putina“.

U istom danu „Informer“ ponosno javlja „Rusija Srbiji Mi-35T“ kao odgovor na vest, takođe plasiranoj na prvoj stranici, i slovima pomenute veličine, da SAD Hrvatskoj šalju „Blek Hok“ (tako piše a vest se odnosi na helikoptere).

Poštovani čitaoci, ako mislite da je to sve – grdno se varate. U isom danu „Kurir“ izveštava takođe na naslovnoj strani, slovima ne manjim od već pominjanih, da Makron donosi ugovor s „Erbasom“ s naslovom „Srbija dobija nebesku zver“ i zaključkom da uz te „superpume“ Srbija postaje „vazduhoplovna velesila“. Radi se takođe o helikopterima.

Dodajmo ovim vestima, objavljenim u samo jednom danu, sve ono što smo navodno već dobili od Rusa i Belorusa, uključujući tu i kineske dronove – bombardere, lako je zaključiti da će nam nebo biti uskoro tesno.

I sve nešto dobijamo. Plaćanje se nigde ne pominje.

Ne pominje se ni u slučaju novog vladinog aviona, jer je to proglašeno „državom tajnom“ kako reče premijerka. Jedino se zna da je to bivši avion kompanije koja je kupila „Galeniku“ i da je u posedu Bezbednosne informativne agencije (BIA). Biće da je to neki trange – frange posao kamufliran brigom za bezbednost funkcionera.

A opet, mučeni Ivica Dačić leteo je onim skrpljenim vladinim „falkonom“ (star 38 godina) pre tri, četiri dana u Tunis pa je u povratku morao da se spusti u Atinu zbog kvara koji je pretio požarom. Usijao se akumulator blizu rezervoara za gorivo.

Šta je, bre, Dačić? Nije valjda pastorče među državnim funkcionerima?

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve