<< VESTI | | 18.04.2019 20:14


Akcija nedeljnika "Vreme" >

Zaustavite nasilje nad novinarima!

 

Protest

PETAK, 19. april u 10 časova, Tužilaštvo za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, Katanićeva 15, Beograd

Posle višegodišnjeg trpljenja pretnji, uvreda, zastrašivanja i pritisaka koji najčešće dolaze sa društvenih mreža i prolaze bez ikakve reakcije policije i tužilaštva, dolazimo lično da podsetimo Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da

NOVINARI POSTOJE

U danu kada su Reporteri bez granica objavili da je Srbija pala za 14 mesta po njihovom indeksu slobode medija, na Tviteru se pojavio "film" čija je namera da zastraši i ućutka našeg saradnika i kolegu Slobodana Georgijeva.

Redakcija "Vremena" se pre manje od nedelju dana oglasila zbog više napada na našu koleginicu Tamaru Skrozzu, koji dolaze iz samog vrha države. U januaru se pojavio volšebni portal "Istraga" na kom je jedna od prvih meta govora mržnje bila porodica naše koleginice Jovane Gligorijević. U novembru prošle godine, naš list je žigosala "Ilustrovana politika" kad smo se, uz još nekoliko medija, našli na njihovoj naslovnoj strani sa naslovom "Psi su pušteni". Predsednik Srbije ne propušta priliku da nas pomene kao "Miškovićeve" ili "Đilasove novine".

Više nećemo pisati saopštenja. Više nećemo apelovati i upozoravati. Više nećemo moliti da se pronađu oni koji nam prete i kače mete na čelo. Dolazimo lično da kažemo nadležnima da su oni zaduženi da spreče ono što nam se događa. Dolazimo u svoje i ime svih drugih nezavisnih i slobodnih medija da kažemo:

AKO NAM SE NEŠTO DESI, VI ĆETE BITI ODGOVORNI.

Redakcija „Vremena" poziva sve kolege i građane da nam se sutra pridruže u ovoj akciji, u petak, 19. aprila u 10 časova ispred Tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, Katanićeva 15, Beograd.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST