Loader

Komentar dana

Meta na čelu Rade Trajković

18.april,13:17

Oni se nikada neće promeniti. Oni kao da imaju priručnik za targetiranje, blaćenje i gađenje, koji samo izvade iz fioke, postupe po njemu i nastave dalje sa svojim udobnim životima, u svojim mikrokosmosima, u kojima su najjači, najmoćniji i svi im se dive. A što za sobom ostavljaju trag otrovne sluzi – nije ih briga. Da je tako, juče je potvrdio direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, jezivim postom na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici:

„Poslednjih meseci osvedočili smo se o rđavom karakteru i štetočinskoj političkoj misiji Rade Trajković, ali, ukoliko je tačno da je prištinskim istražnim organima klevetala svoju državu, mogu samo da iskažem najotvorenije gađenje i prezir prema takvoj osobi.

Pitam se kolika mora biti razmera zlobe i nepoštenja jedne takve individue i čime se može kupiti i platiti takva vrsta najodvratnijeg kolaboracionizma sa političkim strukturama u Prištini, koje predvode osvedočeni koljači i zločinci.

Ne verujem da je Rada Trajković mnogo skupa i da je ovako nešto učinila za velike novce i počasti, jer se svojevremeno sa Bernarom Kušnerom cerekala iz srca na pomen žute kuće, najstrašnijek srpskog stradališta i simbola patnje našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

Reč je, naprosto, o osobi bez ikakvih moralnih skrupula, spremnoj da iz puke pakosti i očigledne mržnje prma sopstvenoj državi pomogne Albancima da izgrade nekakvu pseudopravnu konstrukciju o navodnoj umešanosi Srbije u ubistvo Olivera Ivanovića.

Pritom je i Ivanovića mrzela iz dna duše, o čemu postoje brojna svedočenja, a njegovu tragediju i nesreću njegove porodice danas koristi da bi se dodvorila onima za koje je očigledno radila i nekad i sad.

Srpski narod je tolerantan, međutim ne znam kako će Rada Trajković nakon ovoga u oči pogledati svojim sunarodnicima i nekadašnjim komšijama na Kosovu i Metohiji.“

Đurićev post je zapravo reakcija na pisanje tabloida „Alo“ o tome kako je navodno Rada Trajković dala izjavu kosovskim istražiteljima da su Olivera Ivanovića prisluškivale i pratile službe Republike Srbije. Naslov je pravi poziv na akciju: „ALO! SAZNAJE! Ova žena je postala saučesnik Šiptarima i skovala zaveru vezanu za ubistvo Olivera Ivanovića!“

Rada Trajković uopšte nije svedok u istrazi za ubistvo Olivera Ivanovića. Rada Trajković je političarka sa Kosova koja se ne priklanja vladajućem režimu. Kao takva, Rada Trajković mora da visi, pa makar i na zidu Fejsbuk strane Marka Đurića. A taj Đurić je državni funkcioner i ne bi smeo da počinje rečenicu sa „ukoliko je tačno…“ pa da na najjeziviji mogući način raspali po Radi Trajković kao da već apsolutno zna da je tačno.

Rada Trajković je najavila tužbe protiv Đurića i tabloida „Alo“. Međutim, meta joj je već na čelu. Ne pada mi na pamet da ulazim u lik i delo Rade Trajković, da nabrajam ko je i šta je i šta joj se sve može zameriti. Niko, apsolutno niko na svetu, ne sme da bude žrtva ovakve hajke zasnovane na nagađanjima, tračevima i lažima.

Ali oni se neće promeniti. Brojčano jači, u svakom smislu nadmoćni, oni kleveću, izmišljaju i zlostavljaju svakog ko nije sa njima. Oni se samo povremeno primire, a onda opet krenu u juriš na slabijeg. I to će tako ostati sve dok su na vlasti.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve