Loader

 

Saopštenje redakcije nedeljnika Vreme

12.april,14:45

Autorskim tekstom premijerke Ane Brnabić u „Politici“ sramna kampanja podmetanja, neistina i napada na našu koleginicu, novinarku „Vremena“ Tamaru Skrozzu dosegla je vrhunac. Seriju sinhrnoziranog dvonedeljnog targetiranja započela je medijska savetnica predsednika Republike Suzana Vasiljević, nastavilo Regulatorno telo za elektronske medije kroz cinično prozivanje – a zapravo neuvijenu pretnju – da bi, na kraju, premijerka Brnabić udarila pečat podmukloj hajci zastrašivanja i otvorenog progona naše koleginice.

Rukopis napada sa pozicije moći na Tamaru Skrozzu je isti i prepoznatljiv. Pozivajući, tobože na dijalog, cilj im je da profesionalno i moralno diskvalifikuju našu koleginicu zbog njenog višedecenijskog profesionalnog rada u javnom interesu i, posebno, uporne borbe za slobodu medija zahvaljujući kojoj je stekla ogroman ugled i priznanje, ne samo u Srbiji, već i u Evropi. Još opasnije je što se ovom podmuklom kampanjom Tamara Skrozza dovodi u direktnu fizičku opasnost.

Obračuni sa pozicije vlasti i moći protiv pojedinaca zbog njihovog kritičkog stava i delovanja u javnom interesu svedoče o stepenu na koji su spali demokratija, sloboda izražavanja i položaj medija u Srbiji. Ukoliko im je bar malo stalo do osnovnih prava građana i evropskih vrednosti, nedeljnik „Vreme“ zahteva od svih predstavnika vlasti, počevši od premijerka pa naniže, momentalno obustavljanje podmukle kampanje protiv naše koleginice Tamare Skroze.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve