Loader

 

Studenti sa lisicama

21.mart,15:37

Grupa studenata Filološkog i Biološkog fakulteta okupila se danas na Studentskom trgu u znak protesta zbog hapšenja i zatvorskih kazni koje su izrečene četvorici studenata Beogradskog univerziteta i jednog učenika Filološke gimnazije. Studenti su se okupili oko podneva i sedeli na troroaru, dok su u rukama vezanim lisicama držali fotografije uhapšenih. Kako su rekli za nedeljnik „Vreme“ istu akciju izvešće i sutra od podneva do 13 sati, kada planiraju da se pridruže učenicima Filološke gimnazije u protestnoj šetnji do Policijske uprave za grad Beograd – stanica „29. novembar“.

Okupljeni studenti rekli su da su akciju izveli samostalno, u znak solidarnosti sa uhapšenim kolegama i da nemaju nikave direktne veze sa organizacijom protesta „1 od 5 miliona“ ni sa bilo kojim delom opozicije.

Poslednje izdanje

Intervju: Dobrica Veselinović

Bojkot nije dobro rešenje Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve