Loader

Komentar dana

Tvrd orah igra šah

21.mart,09:28

Čitaocima „Vremena“ pa i ovog sajta, ne treba prepričavati događaje od vikenda jer sam sasvim siguran da su pomno pratili sve što se događalo u ova „dva dana koji nisu promenili Srbiju.“

Ali, promenilo se nešto drugo. Lideri Saveza za Srbiju izašli su iz senke, veštačke ili stvarne, koja nosi bezličnu firmu građanskih protesta i uzjahali su kamion.

Skidanje rukavica praćeno je jačanjem agresije Aleksandra Vučića koji je, tobože, jedva sprečio narod iz cele Srbije da dođe da ih bije, a isticali su se i državni i paradržavni mediji u združenoj odbrani glavnog urednika Srbije – Aleksandra Vučića.

Vučić je tvrdio da je on „tvrd orah“ i poslao je svojima poruku preko instagrama. Eno ga, sedi u blokiranoj zgradi Predsedništva i igra šah sa ministrom policije čiji izraz lica ne govori baš jasno šta ga više plaši – ono što se događa na ulici ili eventualno Vučićev potez: pešak na B6.

Tako su se zaigrali jedno tri, četiri sata dok se kibiceri oko zgrade nisu razišli a onda je svako otišao na svoje zadatke. Ministar da novim softverom prebrojava demonstrante a Vučić da pojasni da je sve to u režiji jednog fašiste i dvojice tajkuna.

Pokušavao je da narodu koji izlazi na ulice, sada već u stotinak gradova u Srbiji, objasni da su zavedeni i da iza toga, osim fašiste i tajkuna, stoje i Haradinaj i Tači i rekao je da će, koristeći arhaični jezik Dušanovog zakonika, svi biti privedeni „poznaniju prava“ a čini mi se da je za Đilasa već spremljena neka optužnica.

Aleksandar Vučić vodi politiku podeljene zemlje. Ne možete da budete predsednik Srbije, ako opoziciju proglašavate za lažove, kriminalizujete ih, sve one koji nisu za SNS gurate u tajkunsko podzemlje, delite zemlju i ukidate mogućnost dijaloga“, smatra novinar Filip Švarm. Treba mu verovati ipak je on odgovorni urednik „Vremena.“

U četvrtak, u novom broju „Vremena“, čitaoci će pronaći kompletnu sliku događaja koji su obeležili protekli vikend i dane koji su usledili.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve