<< VESTI | | 11.03.2019 10:36


Autor

komentar dana >

Ko vam je ovo krečio?

Kad ozbiljna politika pređe u šeretski jezik, da bi narodu, valjda, bio razumljiv, to je jedan od sigurnih znakova kraj puta koji nas vodi u nedođiju.

Tako je, odgovarajući na platformu kosovskih vlasti o pregovorima sa Srbijom, naš predsednik uskliknuo "badava ste krečili" a kosovski "takozvani ministar spoljnih poslova" Bedžet Pacoli poručio je Aleksandru Vučiću da se okane "moleraja između istoka i zapada".

Nekako baš tih sati pojavilo se i Đilasovo otvoreno pismo "Aci Srbinu." Ni prvo, ni, pretpostavljam, poslednje. Pismo se u celosti može pronaći na bilo kom pristojnom sajtu, a Đurićev odgovor na – svakom, pa ih ne bih šire interpretirao.

U pismu Đilas ponovo poteže jedno staro pitanje, ali aktuelizovano pojavljivanjem "kosovske platforme" pa piše:

"Zašto unižavaš građane Srbije i šest godina odbijaš da zakažeš sednicu Skupštine Republike Srbije na temu Kosova i Metohije? Zar građani Srbije ne zaslužuju da čuju tvoj plan za koji godinama tvrdiš da postoji? Kako je moguće da Kosovo ima platformu, ima ovlašćene pregovarače od strane njihove skupštine, ima čitav tim za lobiranje u Briselu, a mi nemamo ništa od toga? Kosovo i Metohija nije tvoje, Aleksandre Vučiću, ne možeš da pregovaraš o njemu kao da prodaješ stan. Možda baš onaj koji si dobio u toku bombardovanja naše zemlje."

Na ovo pitanje ne odgovara direktor kancelarije za KiM zato što, iskreno verujem, ni on ne zna šta je srpska platforma, ali se bavi ogovaranjem sve u nadi da to pomera težište ozbiljnog pitanja ka tračevima i konstrukcijama, Pa piše:

"Dok su Srbe proterivali sa Kosova i Metohije i palili srpske svetinje, Dragan Đilas se bogatio i sticao milione, a sada kada na njegovim protestima kolo vodi Redžep Hoti, zamenik predsednika Tačijeve i Veseljijeve PDK, usuđuje se da vređa inteligenciju časne i poštene Srbije koja nije zaboravila ko je on i šta su on i njegovi saizvršioci iz Saveza za Srbiju uradili protiv Srba u Pokrajini."

Tako ispade, po njemu, da građane u osamdesetak gradova u Srbiji, u proteste za ruku vodi izvesni Redžep Hoti. U ozbiljnoj zemlji koja vodi računa o građanima, mlađani Đurić bi posle ove izjave završio političku karijeru, ali – jok. Verovatno ga tapšu po ramenu i uče ga da kad ga neko pita o platformi još više pominje Hotija.

U nekoj budućnosti, koja i ne mora biti bliska ali ni beskonačno nedohvatna pitaće neko već prilikom prelaska državne granice – koji majstor vam je ovo krečio?


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net