Loader

Komentar dana

Jutkam vas, sve redom

07.mart,10:29

O slučaju Milutina Jeličića Jutke donedavno predsednika opštine Brus (u pet mandata) zna se sve i svašta, osim, naravno, sudskog epiloga.

Večni Jutka osumnjičen je za seksualno zlostavljanje a predmet se, barem u javnosti, vodi pod imenom „Volkam te, želkam te…“

Dugovečni, po svemu sudeći, kabadahija, ostavku je obrazložio plemenitom željom da zbog njega ne strada omiljena mu stranka (sada SNS) i uvidevši da se preko njegovog slučaja vodi haranga protiv Aleksandra Vučića.

Stranka je javila Jutki da ga trenutno niti volkaju, niti ga želkaju pa je ovaj demisionirao i sve je to već viđen scenario.

A onda se, krajem nedelje, na RTS- Aleksandar Vučić i povodom ovog slučaja obratio javnosti i, kako bi se reklo, uneo novu dinamiku u ceo slučaj.

Kao prvo, Vučić je rekao da je to bilo komplikovano pitanje za stranku, jer su u postojale dve struje, ali da je prevladao zahtev žena za smenom Jeličića.

Ako su u prvoj struji bile žene, ko je, pobogu, pitam se ja, bio u toj drugoj struji koja je odlučivala o „tom delikatnom pitanju.“ Prevladane muškarčine verovatno su se smejuljile, namigivale, podgurkivale se laktom u rebra, onako muški, drugarski, puni razumevanja za Jutkine akrobacije na muško – ženskom trapezu. Samo što mu nisu „viknuli piće“ a i toga će da bude kada ruzmarin i šaš pokriju ovu aferu.

Drugi značajan i uznemirijući deo Vučićeve izjave su reči da Jeličić nije ništa slagao kada je kazao da je napad na njega, zapravo napad na predsednika.

„On nije slagao ništa, oni su kampanju vodili protiv mene“, rekao je Vučić ne precizirajući ko su „oni“.

Ovo već spada u ozbiljnu političku patologiju i jednačenje sopstvene ličnosti sa svim pojavama u prirodi i duštvu. Dobro, bre, Vučiću, da li si ti uznemiravao te žene, uticao na opštinski sud da isključi javnost, gasio prekidač za kablovsku televiziju i struju u Domu kulture u Brusu… Otkud i otkad sebe vidiš u svemu što se događa u ovom društvu i da li zbilja misliš da se ceo svet vrti oko tebe?

Poslednje izdanje

Intervju: Dobrica Veselinović

Bojkot nije dobro rešenje Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve