Loader

Komentar dana

Tupan i glupan

07.februar,10:11

"Naprednjaci" svake nedelje ubace po neku cepanicu u plamen narodnog nezadovoljstva pa se vatra razbukta

Ako se iko pita ko održava plamen uličnih protesta u gotovo svim većim gradovima u Srbiji odgovor nije previše komplikovan. „Naprednjaci“ svake nedelje ubace po neku cepanicu u plamen narodnog nezadovoljstva pa se vatra razbukta.

Šta smo imali prošle nedelje? Ministar prosvete Mladen Šarčević tvrdio je da u prvom talasu onih koji su potpisali podršku građanima nema nikog od ugleda – sve neki penzioneri i naučni podmladak. Posle je Vučić probao da ga vadi, ali kasno – broj potpisnika je naglo skočio.

Direktor Koridora Srbije bio je saputnik u kolima koja su izazvala tešku saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom, i gotovo veselo je obelodanio da će i dalje da nas nervira, a onda je za 24 sata promenio mišljenje i podneo ostavku tvrdeći da je to akt savesti, a ne partijske direktive.

U istoj toj nedelji pojavio se „glupavi spot, koji je nevešt i neprofesionalan, jadan u svakom smislu, neduhovih, loša je šminka, rđavo kadriranje, nije dobro svetlo, poluamaterski rad, a pokazuje da postoji nervoza, a to je posledica toga da ipak neko devet nedelja izlazi, bila kiša ili sneg, i da se to širi“, rekao je Gorčin Stojanović za TV N1. U tom spotu tobože Đilas i tobože Jeremić idu kod Tajkuna Broj 1 da uzmu pare za proteste.

Moj šampion u ovom kratkom krokiju za tezu da „naprednjaci“ pucaju sami sebi u nogu ipak je Nela Kuburović, ministarka pravde.

Kuburović je početkom godine istakla da je Prištini poslat opsežan izveštaj koji je o ubistvu Olivera Ivanovića sastavilo Tužilaštvo za organizovani kriminal. Prema njenim rečima, poslati su i zapisnici sa saslušanja osoba čije je ispitivanje Priština tražila.

Novinari KRIK-a zatražili su kopiju ovog izveštaja pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. Međutim, od ministarstva je stigao odgovor da je nemaju.

„Odgovor Tužilaštva za organizovani kriminal u čijem se prilogu nalazila dokumentacija čiju kopiju tražite, prosledili smo Kancelariji specijalnog predstavnika EU u Prištini. Kopiju navedene dokumentacije ne posedujemo“, odgovorili su iz ministarstva.

Da je nisu klesali u kamenu, primetio je moj kolega Stevan Ristić.

Oni se prema građanima ponašaju kao da smo svi mi tupani i glupani i to će im se obiti o glavu. Postaje neizdrživo toliko varanje, laganje i licemerje i tolika količina političkog i ljudskog neukusa i bahatosti. Slutim da nastavak sledi koliko već sutra.

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve