Loader

Komentar dana

Tupan i glupan

07.februar,10:11

"Naprednjaci" svake nedelje ubace po neku cepanicu u plamen narodnog nezadovoljstva pa se vatra razbukta

Ako se iko pita ko održava plamen uličnih protesta u gotovo svim većim gradovima u Srbiji odgovor nije previše komplikovan. „Naprednjaci“ svake nedelje ubace po neku cepanicu u plamen narodnog nezadovoljstva pa se vatra razbukta.

Šta smo imali prošle nedelje? Ministar prosvete Mladen Šarčević tvrdio je da u prvom talasu onih koji su potpisali podršku građanima nema nikog od ugleda – sve neki penzioneri i naučni podmladak. Posle je Vučić probao da ga vadi, ali kasno – broj potpisnika je naglo skočio.

Direktor Koridora Srbije bio je saputnik u kolima koja su izazvala tešku saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom, i gotovo veselo je obelodanio da će i dalje da nas nervira, a onda je za 24 sata promenio mišljenje i podneo ostavku tvrdeći da je to akt savesti, a ne partijske direktive.

U istoj toj nedelji pojavio se „glupavi spot, koji je nevešt i neprofesionalan, jadan u svakom smislu, neduhovih, loša je šminka, rđavo kadriranje, nije dobro svetlo, poluamaterski rad, a pokazuje da postoji nervoza, a to je posledica toga da ipak neko devet nedelja izlazi, bila kiša ili sneg, i da se to širi“, rekao je Gorčin Stojanović za TV N1. U tom spotu tobože Đilas i tobože Jeremić idu kod Tajkuna Broj 1 da uzmu pare za proteste.

Moj šampion u ovom kratkom krokiju za tezu da „naprednjaci“ pucaju sami sebi u nogu ipak je Nela Kuburović, ministarka pravde.

Kuburović je početkom godine istakla da je Prištini poslat opsežan izveštaj koji je o ubistvu Olivera Ivanovića sastavilo Tužilaštvo za organizovani kriminal. Prema njenim rečima, poslati su i zapisnici sa saslušanja osoba čije je ispitivanje Priština tražila.

Novinari KRIK-a zatražili su kopiju ovog izveštaja pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. Međutim, od ministarstva je stigao odgovor da je nemaju.

„Odgovor Tužilaštva za organizovani kriminal u čijem se prilogu nalazila dokumentacija čiju kopiju tražite, prosledili smo Kancelariji specijalnog predstavnika EU u Prištini. Kopiju navedene dokumentacije ne posedujemo“, odgovorili su iz ministarstva.

Da je nisu klesali u kamenu, primetio je moj kolega Stevan Ristić.

Oni se prema građanima ponašaju kao da smo svi mi tupani i glupani i to će im se obiti o glavu. Postaje neizdrživo toliko varanje, laganje i licemerje i tolika količina političkog i ljudskog neukusa i bahatosti. Slutim da nastavak sledi koliko već sutra.

Poslednje izdanje

Intervju: Dobrica Veselinović

Bojkot nije dobro rešenje Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve