Loader

Dobrotvorna aukcija fotografija Marije Janković

17.januar,18:09

Subota, 19.1.2019. u 20.30h u kafeu Press

Nakon obavljenog novinarskog zadatka u Kosovskoj Mitrovici, blizu administrativnog prelaza Jarinje zapalio se i potpuno izgoreo automobil Citroen C5 kojim se ekipa „Vremena“ vraćala kući. Automobil je bio u vlasništvu Marije Janković, urednice fotografije ovog nedeljnika.

Kosovska policija je izvršila kratki uviđaj i zaključila da nema elemenata krivičnog dela iako nije pregledala snimke sigurnosnih kamera iz Kosovske Mitrovice gde su kola bila parkirana prethodne večeri, niti obavila forenzička ispitivanja. Time je izostala daljnja istraga, a osiguranje ne pokriva ovakav tip uništenja vozila.

Automobil za Mariju Janković predstavlja neophodno sredstvo za rad. O čemu je reč, svedoči izuzetno visok kvalitet njenih fotografija iz Srbije, regiona i Evrope objavljenih u „Vremenu“ i mnogim drugim uglednim medijima. Bez automobila Marija je onemogućena da svakodnevno beleži stvarnost, a čitaoci ostaju uskraćeni za istinsku sliku sveta u kom žive.

Ukoliko i dalje želite da gledate istini u oči, omogućite Mariji Janković da se i dalje bavi svojim poslom.

Učestvujte zato na dobrotvornoj aukciji njenih fotografija u subotu, 19. januara u 20:30 u Press kafeu, Kneza Mihaila 6, treći sprat. Na taj način pomažete nezavisno i slobodno novinarstvo, najugroženiju profesiju u Srbiji.

Dokažite da nas sve zajedno ni vatra ne može zaustaviti.

Poslednje izdanje

Intervju: Sead Spahović, advokat

Ne možete da reformišete sud dok ne reformišete Službu Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve