Loader

Ličnost godine

Tatjana Lazarević

27.decembar,15:31

Urednica portala kossev.info izabrana je za ličnost godine većinom glasova uređivačkog kolegijuma nedeljnika "Vreme"

Tatjana Lazarević, urednica portala kossev.info izabrana je za ličnost godine većinom glasova uređivačkog kolegijuma nedeljnika „Vreme“. Kriterijum za priznanje je, kao i prethodnih godina, doprinos unapređenju institucija u javnom interesu.

Teško da ima većeg javnog interesa u društvu od pravovremenog i pouzdanog saznanja o tome šta se događa na Kosovu. Ekipa portala Kossev.info rukovođena Tatjanom Lazarević to omogućuje. Ona izveštava i svedoči s fronta gde se ukrštaju gomila propagande, otvorenih laži i političkog nitkovluka. I to svedoči otvoreno. U godini kada profesionalno novinarstvo biva izloženo prezrenju i nasilju ona je jedan od svetlih primera novinarskog poštenja. I u javnim nastupima ne libi se da kaže ono što misli. A ume da misli i da bez patetike i strasti svedoči o stvarnosti koja nas se svih tiče, a malo koga dotiče. Opširan intervju sa Tatjanom Lazarević biće objavljen u narednom broju „Vremena“.

Dosadašnji dobitnici

Priznanje za ličnost godine „Vreme“ dodeljuje od 2001. godine. Od tada do danas, ličnosti godine nedeljnika „Vreme“ bili su: Božidar Đelić (2001), Mlađan Dinkić (2002), Ljiljana Raičević (2003), Rasim Ljajić (2004), Vladimir Vukčević (2005), Zdravko Ponoš (2006), Sonja Liht (2007), Vigor Majić (2008), Milica Delević (2009), Dragan Đilas (2010), Ivan Tasovac (2011), Jovan Ćulibrk (2012), Branko Kukić (2013), Olja Bećković (2014), Saša Janković (2015), Ivan Ivanji (2016) i Ivan Medenica (2017)

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve