Vreme
Komentar dana

Javi Đuri da blokira aerodrom

Kad poleti iz Srbije, zašto čovek poželi da se u nju nikad ne vrati
Autor
piše:
Filip
Švarm

"Kolege, molim vas da vodite računa o novinama koje se nalaze u Loungeu, kao i o njihovom sadržaju. Sve novine koje gosti ostave iza sebe momentalno sklonite i ne izlažite na polici. Posebno obratite pažnju na NIN, Vreme, Nedeljnik i novine sličnog sadržaja. Njih nikako ne izlagati. Hvala."

Ovaj citat pripada Milici Milaković nadzornici Er Srbije, a kompanija je potvrdila autentičnost uputstva. Naime, nikad se ne zna što putnicima može pasti na pamet dok čekaju na let ako, na primjer, prelistaju Vreme. Možda će, po povratku, izići na subotnje proteste građana? Ili izračunati koliko svake godine, kao porezni obveznici, dotiraju kompaniju kojom lete? Moguće je i da im pukne pred očima kako su ono čime ih svaki dan sa svih televizijskih ekrana zasipa predsjednik Srbije i stvarnost života u njoj nešto dijametralno suprotno...

Poznato je da majka ne kara zbog kartanja, već zbog vađenja. U izjavi za Danas, Er Srbija navodi kako ugovore o kupovini i distribuciji u svom salonu ima sa dnevnim listovima Večernje novosti, Blic, Alo i Srpski telegraf, odnosno periodičnim izdanjima poput Sveta kompjutera, Glorije, Politikinog zabavnika... Zanemare li se ovi časopisi, jasno je kao dan da svaki putnik ima pravo da zna kako je jedna zvijezda rijaltija šamarala i pljuvala drugu, te pročita litiju prostačkog etiketiranja lidera opozicionih partija, samohvalisanja šefa države i vladajuće partije, nemuštih frazetina njegovih čauša, raspaljivanja najnižih strasti... Nema nikakve sumnje i da salon Er Srbije nije mjesto za čitanje intervjua sa predsjednikom SANU ili drugim istaknutim ličnostima, istraživačkih tema, ekonomskih i političkih analiza i drugih sadržaja od javnog interesa koje objavljuju pomenuti nedjeljnici. A ukoliko se neki od njih i prokrade, zaposleni ga odmah moraju ukloniti pošto naredba o pretresanju i oduzimanju "NIN-a, Vremena, Nedeljnika i novina sličnog sadržaja" još nije izdata...

Slučajno? Neće biti.

"Suzana Vasiljević, savetnica predsednika države za medije, član je Nadzornog odbora Er Srbije. Čisto da se zna," objavio je na svom tviter nalogu Dragan Đilas.

Sve u svemu, Đuro iz "Balkanskog špijuna" konačno je blokirao aerodrom. I kako onda da čovjek ne poželi kad poleti iz Srbije da se nikad u nju ne vrati?