Loader

Živorad Vasić, potpredsednik Delta Holdinga

Delti gubitak, dobit Beogradu

10.maj,21:11

Živorad Vasić, potpredsednik Delta Holdinga: "Možemo da obnovimo i podignemo na noge kongresni centar Sava"

„Delta Holding je potpuno uveren da može da obnovi i podigne na noge kongresni centar Sava. Ta uverenost ide dotle da smo spremni da preuzmemo na sebe svaki gubitak u poslovanju, ukoliko ga bude, a ukoliko poslovanje bude pozitivno, u šta smo uvereni, da dobit podelimo sa Gradom Beogradom, prema odredbama ugovora koji bismo potpisali“, kaže Živorad Vasić, potpredsednik Delta Holdinga i regionalni direktor InterContinental Hotels Grupe.

„Nudimo Beogradu nešto što do sada nije viđeno u javno-privatnom partnerstvu: da eventualni gubitak ide na račun Delte kao privatnog partnera, a da eventualnu dobit delimo. Dva su razloga za takvu ponudu: prvo, mi smo veoma motivisani za obnovu Sava centra, jer znamo šta on znači za kongresni turizam u Beogradu, a i za Deltin hotelski biznis. Drugo, Delta ima veliko iskustvo u hotelskom biznisu, ima i finansije i kadrove i zato smo veoma optimistični u pogledu rezultata, ako dobijemo priliku da upravljamo ovim jedinstvenim kongresnim centrom u zemlji“.

„Spremni smo da uložimo 25 miliona evra, da rekonstruišemo kompletno Sava centar, tako da dobijemo novu fasadu, a u unutrašnjosti objekta veliki broj funkcionalih sala. Naš plan je da Beograd dobije kongresni centar u rangu najboljih u Evropi, ali da ima i prateće sadržaje koji će privući i zadržati i stranog i domaćeg gosta“, kaže Vasić.

Delta Holding u svom sastavu ima i hotele InterContinental u Ljubljani, Crowne Plaza i HolidayIn u Beogradu, kao i BelExpoCentar. U toku je izgradnja Indigo hotela u Beogradu.

Poslednje izdanje

Intervju: Sead Spahović, advokat

Ne možete da reformišete sud dok ne reformišete Službu Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve