<< VESTI | | 28.04.2018 15:21

 

Zoran Majdin (1956–2018)

 

Nakon kratke i teške bolesti, umro je u subotu 28. aprila naš kolega, dugogodišnji novinar „Vremena" Zoran Majdin.

Rođen u Beogradu 1956. Završio je Mašinski fakultet i tu stečeni inženjerski način razmišljanja i pristup, krasili su njegov novinarski rad. Za „Vreme" je pisao od kraja devedesetih godina.

Zoran Majdin je bio hrabar i požrtvovan novinar. Gaženje ljudskih i radničkih prava, te svaki oblik nepravde, diskriminacije i zloupotrebe moći i vlasti doživljavao je lično. Istovremeno, u svojim tekstovima, uporno je i strpljivo provjeravao svaki navod i svaku činjenicu, sve je lično morao vidjeti i obići, nikad ne odustajući od insistiranja na punom odgovoru na postavljeno novinarsko pitanje – bez obzira s kim da razgovara.

Čitaoci „Vremena" pamtiće Zorana Majdina po brojnim tekstovima vezanim za infrastrukturnu izgradnju, urbanizam, saobraćaj, poljoprivredu i brojne druge teme koje oblikuju svakodnevni život građana Srbije.

Za redakciju „Vremena" prerana smrt Zorana Majdina mnogo je više od gubitka kolege. On je bio prijatelj i čovek koji je svoju dobrotu, humanizam i pravdoljubivost živio beskompromisno kako u javnom, tako i u privatnom životu.

Komemoracija je održana u sredu, 2. maja 2018. u 12 sati u sali Press centra Udruženja novinara Srbije, Knez Mihailova 6, III sprat, a ispraćaj na kremaciju istog dana od 14 do 15 sati u kapeli na Novom Groblju u Beogradu.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net