Loader

Zoran Majdin (1956–2018)

28.april,15:21

Nakon kratke i teške bolesti, umro je u subotu 28. aprila naš kolega, dugogodišnji novinar „Vremena“ Zoran Majdin.

Rođen u Beogradu 1956. Završio je Mašinski fakultet i tu stečeni inženjerski način razmišljanja i pristup, krasili su njegov novinarski rad. Za „Vreme“ je pisao od kraja devedesetih godina.

Zoran Majdin je bio hrabar i požrtvovan novinar. Gaženje ljudskih i radničkih prava, te svaki oblik nepravde, diskriminacije i zloupotrebe moći i vlasti doživljavao je lično. Istovremeno, u svojim tekstovima, uporno je i strpljivo provjeravao svaki navod i svaku činjenicu, sve je lično morao vidjeti i obići, nikad ne odustajući od insistiranja na punom odgovoru na postavljeno novinarsko pitanje – bez obzira s kim da razgovara.

Čitaoci „Vremena“ pamtiće Zorana Majdina po brojnim tekstovima vezanim za infrastrukturnu izgradnju, urbanizam, saobraćaj, poljoprivredu i brojne druge teme koje oblikuju svakodnevni život građana Srbije.

Za redakciju „Vremena“ prerana smrt Zorana Majdina mnogo je više od gubitka kolege. On je bio prijatelj i čovek koji je svoju dobrotu, humanizam i pravdoljubivost živio beskompromisno kako u javnom, tako i u privatnom životu.

Komemoracija je održana u sredu, 2. maja 2018. u 12 sati u sali Press centra Udruženja novinara Srbije, Knez Mihailova 6, III sprat, a ispraćaj na kremaciju istog dana od 14 do 15 sati u kapeli na Novom Groblju u Beogradu.

Poslednje izdanje

Intervju: Sead Spahović, advokat

Ne možete da reformišete sud dok ne reformišete Službu Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve