>

Veliki uspeh vršačkog farmaceutskog giganta

Hemofarm – novi centar Štade za centralnoistočnu Evropu

Najveća farmaceutska kuća u regionu vršački Hemofarm postao je glavni centar Štada grupe za tržišta centralnoistočne Evrope. Odlukom menadžmenta Štade, Hemofarm je preuzeo odgovornost za tržišta Poljske, Češke i Slovačke i time je dodatno povećao zonu svoje regionalne nadležnosti koja se do sada odnosila na tržišta jugoistočne Evrope (BiH, Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Rumunija, Bugarska, Makedonija i Albanija). Ovo unapređenje je, prema oceni Štade, rezultat dobrog rada Hemofarma nakon što je 2016. preuzeo glavnu ulogu nemačkog koncerna u jugoistočnoj Evropi.

"Nova uloga dodeljena Hemofarmu je veliko priznanje Štade za rad i rezultate koje smo postigli u prethodnom periodu. Ovo je takođe i dobra vest za Srbiju i za region, posebno imajući u vidu da je retkost da kompanija koja radi u zemlji koja nije članica EU pod svoje vođenje dobija i tržišta u okviru EU. Sa novim tržištima i naši planovi su ambiciozniji. Investicije će biti usmerene na proširenje kapaciteta, dalje unapređenje kvaliteta proizvoda, istraživanje i razvoj lekova, a posebno u radnu snagu – u vredne, kvalitetne, obrazovane ljude kojih je u Hemofarmu trenutno oko 3000", rekao je Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i potpredsednik Štada grupe.

Hemofarm je 2017. godine posredstvom Štade postao deo velike internacionalne porodice – Cinven i Bain Capital. Osim što je regionalni lider, lekovi sa znakom Hemofarma nalaze se i u apotekama na tri kontinenta u 38 zemalja. Moderne fabrike Hemofarma, usklađene sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima, nalaze se u Srbiji, Crnoj Gori i BiH – Republici Srpskoj, a pogoni su među 20 odsto energetski najefikasnijih u svetu. Tako je Hemofarm, osim pomenute liderske uloge u proizvodnji, na sebe preuzeo i ulogu promotera održivog razvoja i odgovornog poslovanja u regionu.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net