>

Demanti

Poštovani, obraćam vam se u vezi sa tekstom "Reklama kao nagrada za Podobne" koji je objavljen u poslednjem broju vašeg nedeljnika od 21. 9. 2017. godine.

U tekstu ste izneli netačnu informaciju da sam pet godina bio na čelu Elektromreže Srbije. Tačnije, napisali ste da je nejasno kako to da sam bio na poziciji direktora i petu godinu. Pa da razjasnimo (reč je o veoma prostom računu): lmenovan sam 21. 12. 2012. godine, a mandat mi je istekao 21. 12. 2016. godine, tako da sam direktor EMS-a bio četiri, a nikako pet godina. To, uostalom, jasno piše u izveštaju organizacije Trans­parentnost Srbija, koji je i tema pomenutog teksta.

Kako je jedan od osnovnih novinarskih postulata da su "komentari slobodni, ali su činjenice svete", nikako ne osporavajući vaše pravo (jasnu nameru) da komentarišete, pišete kolumne i izvodite zaključke, svakako apelujem da obratite pažnju i na činjenice, naročito one koje su krajnje lake za shvatanje.

Uz sva prava koja novinari nesporno moraju da imaju, takođe imaju i obavezu da iznose tačne podatke (ako ih već iznose). Ako ništa drugo, poželjno je barem da pročitaju dokument koji je centralna tema njihovog autorskog teksta.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net