Konferencija »Zelena Balkanika« >

Električna vozila, budućnost u saobraćaju

Na Mašinskom fakultetu u Beogradu je u petak, 21. aprila, održana konferencija "Zelena Balkanika", pod nazivom "Električna vozila – Budućnost u saobraćaju". Na konferenciji, koja je održana u okviru Dana slovenačko-srpskog prijateljstva, prisutnim gostima je kroz prezentaciju i test vožnje specijalno predstavljen model BMW i3 vozila.

Na konferenciji je gostujuće predavanje pod nazivom "BMW viđenje mobilnosti budućnosti" održala i direktorka Delta Auto grupe Aleksandra Đurđević. Podsetimo, BMWi podbrend je ove godine kompanija Delta Motors premijerno predstavila na Beogradskom sajmu, i tom prilikom dobila posebno priznanje za uvođenje automobila na električni pogon na tržište Srbije.

Projekat "Beograd – lider zelene mobilnosti" predstavlja deo "Zelene Balkanike", kojim će Hidria i automobilski klaster Slovenije sa brojnim međunarodnim partnerima i u partnerstvu sa mnogim lokalnim firmama u svakoj zemlji jugoistočne Evrope, omogućiti zelenu mobilnost na auto-putu od Minhena preko Salzburga, Ljubljane, Zagreba i Beograda do Skoplja, i preko takozvane Zelene Adriatike do Podgorice, Tirane te preko Dubrovnika, Splita i Zadra do Kopra, gde se sprema pokretanje Inovativnog centra zelene mobilnosti, koji će da razvija visokotehnološka rešenja u te svrhe.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST