Onomad je prilikom konstituisanja ovog saziva srpskog parlamenta Maja Gojković izvređala Dragoljuba Mićunovića i optužila ga da je izvršio državni udar zato što je konstitutivnu sednicu odložio za jednu noć.

Sada je predsednica Skupštine, najveći kolekcionar partijskih legitimacija u istoriji Srbije, vredna kao pčelica u traženju stranačkog uhleblja, suspendovala rad Skupštine Srbije dok ne prođu predsednički izbori.

Ona, tobože, brani dostojanstvo parlamenta i dostojanstvo predsedničkih izbora, pa je samo pola časa posle početka prve sednice redovnog zasedanja, sa sve gardom i zastavama, dala pauzu i otišla u Vladu Srbije na konsultacije.

Kad se vratila Skupština je bila raspuštena kao da je to neka hajdučka družina.

Tamo u vladi stoluje glavni pretedent na presto, ali on, Aleksandar Vučić, u telefonskoj izjavi za „Insajder" tvrdi da Maju nije ni video, niti se s njom konsultovao.

Nije nemoguće da je uputstva o postupanju dobila od dežurnog portira u Nemanjinoj 11. Onda je salutirala i vratila se u Skupštinu da obavesti celokupnu javnost.

Sada se opozicija tiska po hodnicima i holovima skupštinskog zdanja, a tu su bili i manje-više svi relevantni predsednički kandidati, protestuju glasno uz poneku tešku reč i tako započinju kampanju umesto da se rastrče po terenu.

Ni ovi na vlasti ne ostaju dužni u danu kada je emitovan najnoviji promotivni spot Aleksandra Vučića, snimljen na adekvatnom mestu – u pivnici. Tvrde i da skupština nije radila ni ranije kad su bili predsednički izbori.

Ali, 2008. godine izbori su bili u januaru i februaru (drugi krug) kad inače skupština nije u redovnom zasedanju. Kao i sada ono počinje u martu. A 2012. godine bili su istovremeno održavani parlamentarni i predsednički izbori, što znači da je zbog parlamentarnih izbora skupština bila raspuštena, pa nije mogla ni da zaseda.

Činjenice, međutim, malo koga zanimaju. Ovde se hvata na galamu. I u pivnicama.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST